Vypustili jsme první várku travel bugů

27.04.2018

Cože? Co je to travel bug? Kam vypustili? Nevíte o co jde? Tak čtěte dál :) Jakožto správní příznivci výletování se také trochu věnujeme geocachingu a o tom to celé je. Travel bug není v tomto případě ani brouk, ani beruška ani chyba v programu, ale předmět, který cestuje po keškách. Takovým travel bugem může být v podstatě cokoliv - přívěšek, magnetka, placka, malý plyšák, mince apod. Jediným limitem je velikost - nemůže být příliš velký, protože by se nevešel do kešky, které jsou obvykle menších rozměrů. Pokud netušíte co je keška nebo geocaching, můžete si přečíst náš článek, který je věnován právě geocachingu.

Každý travel bug má unikátní trackovací číslo, pomocí kterého ho lze sledovat. Stačí jej umístit do kešky a na webu geocaching.com nebo prostřednictvím mobilní aplikace zaznamenat, že byl uložen do této kešky. Pak lze snadno na mapě sledovat kudy daný travel bug putuje a příp. se potěšit fotkami, které další geocacheři s travel bugem pořídili.

Před časem jsme nechali vyrobit sadu magnetek s logem našeho serveru a zaregistrovali je na serveru provozovatele hry - www.geocaching.com. Registrací jsme získali výše zmiňované trackovací kódy, které budeme sledovat a zjistíme, který z našich travel bugů doputuje nejdál. Zatím jsme jich vypustili deset, dalších několik desítek se připravuje na cestu do světa. Většinu jsme umístili do kešek ve středních Čechách a v Krkonoších. Nejvíc má zatím nacestováno travel bug #9 a to 1155 kilometrů.Momentálně se nachází v kešce Padáky v Libereckém kraji.

Kdo by chtěl spolu s námi sledovat cestu našich travel bugů, tak tady je k dispozici seznam adres, kde lze sledovat trasy jednotlivých kousků:
Travel bug #1
Travel bug #2
Travel bug #3
Travel bug #4
Travel bug #5
Travel bug #6
Travel bug #7
Travel bug #8
Travel bug #9
Travel bug #10

A když mohou cestovat takové malé předměty jako magnetky, tak můžete i vy! Neváhejte, načerpejte inspiraci na našem webu a vyražte do přírody. Tipů na výlety tu na vás čeká více než 800.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.