Jak uniknout z nudy? Vyzkoušejte nové tipy na výlety v Česku!

09.11.2017

Rodinná dovolená v zahraničí bývá většinou krátká, ale co všechny ty víkendy a dlouhé prázdninové týdny? Jaký vybrat program? Inspirujte se našimi tipy na výlety s dětmi, které jsou rozdělené podle 23 oblastí Česka a dalších kritérií.

Opravdu už dobře znáte Beskydy, Jeseníky, Krkonoše, České Švýcarsko, Posázaví, Šumavu nebo západočeské lázně? A co vaše děti? Do projektu „Ven každý den“ se s nimi můžete i aktivně zapojit. Na základě podmínek honorované spolupráce vkládejte do systému nové tipy na dětská hřiště či výlety. Rodinnou zábavu tak obohatíte i přivýdělkem.

Jak vyhledat ideální výlet – čtyři praktické příklady

Nejlepší výlet bude pro každého zájemce něco jiného. Děti nadchnou zvířátka a prolézačky, teenagera technické muzeum, mladý pár malebné lesní zákoutí a tak dále. Rozhodování závisí na věku, zájmech, časové a místní dostupnosti… To vše a ještě více můžete v moderním vyhledávači výletů zohlednit.

1. Například, chcete-li poznávat krásy sousedního kraje, který je pro vás dostupný autem, třeba hrady a zámky střední Moravy, zadejte v rubrice Hledám tipy na výlety (na titulce vlevo nahoře) region střední Morava. Označte štítek hrad/zámek a už si můžete vybírat z množství výletů. Figurují zde hrady Bouzov, Šternberk, Helfštýn, zámek Náměšť nad Oslavou a další. Pokud k nim toužíte přidat muzea, stačí použít příslušný štítek – nabízí se Veteran Aréna Olomouc a jiné tipy. Stejně tak lze pro každou z 23 oblastí ČR vybrat filtr jeskyně, jezero/rybník, kostel/kaple, lanovka, les, městská architektura, potok/řeka, pramen/studánka, rozhledna, skály, vodopád, výhled, zoo/zookoutek a zřícenina.

2. Filtry se dají i kombinovat. Plánujete-li v Českém Švýcarsku navštívit lesy, rozhledny a užít si výhledy na krajinu, označte tři relevantní štítky a systém vám vyhledá dva výlety: Zlatý vrch a Studenec; Tolštejn – Jedlová – Pivovar Kocour. Jsou ideální pro rodinné víkendy i romantiku ve dvou.

3. Specifické tipy na výlet jsou určeny pro rodiče malých dětí. Rodiny z Prahy si často vybírají region střední Čechy. Do vyhledávače zadají délku trasy do 1 kilometru a náročnost 1 (na stupnici 1 až 5 – od nejlehčí po nejnáročnější). Ukáže se pestrá nabídka krátkých výletů – například Zážitkový park Zeměráj, hrad Kokořín, Zoopark Zájezd, Průhonický park nebo zámek Dobříš. Dokonce i přímo v Praze najdete výlet na téma les a vodopád: můžete zamířit do Modřanské rokle s naučnou stezkou Údolí studánek. Na výletě vás jistě potěší i dětské atrakce na zahradě U osamělé blechy a dětský koutek v pizzerii Di Pietro.

4. Poznáváte rádi zoologické zahrady? Zadejte "všechny oblasti", štítek zoo/zookoutek a v rozsáhlém přehledu se vám otevřou nejen velké ZOO jako Praha či Zlín-Lešná, ale také zooparky, farmy, minizoo, obory, záchranné stanice či zákoutí se zvířátky poblíž zámků. Jeden z nich nabízí renesanční zámek Doudleby nad Orlicí v okrese Rychnov nad Kněžnou (region Orlické hory). Nazývá se Babiččin dvoreček a dětem nepředstavuje exotická, ale domácí zvířata: kozy, slepice, krávy, ovce, králíky, kachny, prasátka či koně. Pohádková zahrada se zvířátky na vás čeká i v Pardubicích. "Můžete si ji volně prohlédnout a strávit v ní i celé dopoledne či odpoledne," říká jeden z návštěvníků. "My jsme si tu po prohlídce ještě dali limonádu, syn se zatím zabavil na skákacím hradu a klouzačce hned vedle nás. Často zde pořádají i různé akce: Čarodějnice, Králičí hop, Dětský den, Agility pro pejsky..."

Využijte i vy přehledného průvodce pro situace, kdy nevíte jak uniknout z nudy a najděte si u nás aktuální tipy na dětská hřiště, herny a výlety. Každý den také uveřejňujeme nové tipy na výlety a nová hřiště na stejnojmenných Facebook stránkách.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.