Záleží vám na zdravých zádech vašich dětí? Víme, jakou aktovku jim koupit

28.11.2023

Nikomu z vás nemusíme vyprávět o tom, jak velmi zatěžované jsou děti na prvním stupni. Ačkoliv jsou jejich těla teprve ve vývoji, i přesto musí dennodenně nosit těžké aktovky plné sešitů a učebnic. V takových případech je velmi důležité dbát na správně navržený batoh. Jaký?

Záda máme jen jedny

Všichni lékaři, fyzioterapeuti i další odborníci vám řeknou, že první roky života jsou extrémně důležité pro celý budoucí život dětí. To platí jak z psychické, tak i fyzické stránky. Přesně proto je nutné zvolit vhodný školní batoh pro prvňáčky. Jaký?

V tomto ohledu se hodí zmínit hlavně produkty od známé tuzemské společnosti Topgal. Proč? Tito profesionálové totiž navrhují a vyrábí speciální batohy, které maximálně dbají na správnou konstrukci a nízkou hmotnost. Zmíněná společnost dokonce vyhrála velké srovnání školních aktovek v odborném testu MF DNES.

Jaký typ vybrat?

Na webových stránkách pod odkazem www.topgal.cz najdete batohy pro předškoláky, 1.–3. třídu, 4.–5. třídu, stejně jako studentské provedení. Ať tak, či onak, dopřejete svým ratolestem precizní vyvážení, anatomicky tvarovaný zádový systém, příjemné polstrování i hrudní pásek. Samozřejmostí jsou i reflexní prvky.

Jaká aktovka pro prvňáčky z daných stránek je nejlepší? Přece ta, která se nejvíce líbí vašemu dítěti. Nemusíte se ničeho obávat. Všechny položky disponují stejnými vlastnostmi, takže záleží jen na vzhledu. Důležité je, aby batoh nevážil více než 10–15 % hmotnosti vaší ratolesti.

Nenechte si ujít ani šikovně napsané články, díky nimž se dozvíte, jak správně nastavit batoh, jak jej zatěžovat, čistit a na co si případně dávat pozor.

Vybíráte si raději osobně na prodejně? Pak se podívejte na seznam spřátelených prodejen a zvolte si tu nejbližší.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.