Zahradní bazén: s jakými náklady musíte počítat?

01.07.2022

Pořízení bazénu je velká investice, ale představuje skvělý zdroj zábavy a legrace, stejně jako podnět ke zdravějšímu životnímu stylu a trávení kvalitního času s rodinou. Toužíte po takovém, který vás unese do vlastní relaxační oázy přímo na vaší zahradě.

V závislosti na typu a velikosti vámi vybraného bazénu se liší i cena, kterou za něj zaplatíte. Nejméně nákladným typem jsou nadzemní bazény, jejichž instalace je typu DIY (udělej si sám). Nadzemní bazény si vyžádají mnohem více dodatečných nákladů, než se váš dvorek promění ve váš relaxační ráj.

Bez ohledu na typ bazénu, který jste si vybrali, zde je seznam věcí, které budete muset zohlednit ve svém rozpočtu, než se pustíte do svého vysněného bazénu.

1. Pokud jste se rozhodli pro stavbu bazénu v zemi, počáteční náklady začnou kopáním a vykopáním pevného na určeném místě na vašem dvorku. Pak budete muset zvážit také náklady na pronájem bagru a odstranění zeminy z vašeho dvorku. Pokud hledáte nadzemní bazény, zkuste použít Marimex slevový kód a ušetřit při nákupu vašeho vysněného bazénu.

2. Po odstranění zeminy následují náklady na vámi vybraný bazén. Bazény jsou k dispozici v pestré škále vyrobené z různých materiálů v různých stylech od tradičních tvárnic a vložky až po moderní sklolaminátovou skořepinu. Všechny mají své výhody a nevýhody s různými cenovkami.

3. Po zohlednění nákladů na položení základů a nákladů na vybraný bazén půjdou zbývající náklady na příslušenství, vybavení, dekorace, terénní úpravy a také náklady na údržbu.

4. Ať už je typ bazénu, který jste si nechali nainstalovat na zahradě, jakýkoli, všechny vyžadují přísnou a častou údržbu, aby byl čistý a zdravý pro vás i vaši rodinu. Příslušenství a vybavení vyžadují údržbu a zvyšují náklady. Všechny typy bazénů vyžadují příslušenství, jako např;

(i) Filtrační systém: Každý bazén potřebuje filtrační systém pro vodu. Vybraný filtrační systém musí být schopen zvládnout množství vody ve vašem bazénu. Filtrační systém je důležitý pro zajištění odstranění bakterií, které mohou být škodlivé. Odstraňuje také všechny drobné částice a nečistoty.

(ii) Bazénový vysavač: Bazénový vysavač je potřebný k vysávání všech částic a nečistot, které se usadily na dně vašeho bazénu. Každý bazénový vysavač je specifický pro typ bazénu, který jste si vybrali nebo zakoupili.

(iii) Sítkový koš: Sítkový koš spolupracuje s filtračním systémem vašeho bazénu a bazénovým vysavačem. Sítkový koš slouží k odstranění plovoucích nečistot a hmyzu z bazénu. Bazén byste měli napouštět pokaždé, když ho používáte. Sítkový koš je primárním čisticím nástrojem.

(iv) Kryt bazénu: Je také vhodné, abyste si zakoupili kryt bazénu. Kryty bazénů jsou k dispozici v několika typech barev, velikostí a materiálů. Bazénový kryt pomůže zvýšit účinnost filtračního systému, bazénového vysavače a sítkového koše tím, že zabrání pronikání částic, nečistot a hmyzu do vašeho bazénu.

(v) Čisticí chemikálie: Chemikálie jsou pro bazénovou vodu velmi potřebné ve vaší snaze udržet pH vody. Je to důležitá povinnost, která zajišťuje zdraví plavců ve vašem bazénu.

(vi) Tabulka údržby: Provádějte údržbu bazénu v souladu s pravidly, která jsou uvedena v tabulce: Je vhodné investovat do tabulky údržby, abyste mohli sledovat prováděnou údržbu vašeho bazénu.

5. Terénní úpravy a dekorace jsou dalšími náklady, které dodají vašemu vybranému bazénu i vaší zahradě estetickou krásu. Náklady se budou lišit v závislosti na tématu, typu rostlin, prvků a vybavení, které jste pro svůj dvorek navrhli. Může to být římská zahrada se sochami nebo tropická zahrada se spoustou palem či nekonečný bazén, který je vybaven potůčky a fontánami. Čím propracovanější je váš návrh, tím nákladnější bude přeměna vaší zahrady na vysněný ráj.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.