Žádná koupelna není tak malá, aby se do ní nevešel úložný prostor

05.11.2018

Mnoho obyvatel panelákových bytů se v současné době rozhoduje k rekonstrukci koupelnového jádra. Není divu, tyto staré buňky jsou nevzhledné, nepraktické, a navíc již hromadně dosluhují. Po renovaci koupelny se některým možná vůbec poprvé naskytne šance vybavit tuto místnost vhodným nábytkem. Jenže místa není nazbyt. Poradíme vám pár triků, jak udělat zázraky i s malou koupelnou!

Vezměte to od podlahy

Jakmile začnete uvažovat o rekonstrukci, zohledněte ve svých plánech nábytek již od samého počátku. Vybírejte jej včas a beze spěchu, a pokud nemůžete nalézt vhodné řešení, promyslete si, zda nestojí za to provést radikální změnu. Někdy zjistíte, že bude lepší zbavit se vany a pořídit místo ní sprchový kout, aby se vám do místnosti vešly potřebné spotřebiče a skříňky. Třeba se vám dokonce podaří zvětšit koupelnu na úkor kuchyně - když už se zbavujete umakartového jádra, půdorys obou místností nemusí nutně zůstat stejný.

Kupte si zrcadlovou skříňku

Zrcadlo nemůže chybět v žádné koupelně. Do malé koupelny si ale nemusíte pořizovat obrovské nástěnné či stojící zrcadlo, úplně vám postačí menší formát. Úplně ideální je pak zrcadlová skříňka, v jejíchž křídlech na sebe krásně uvidíte a uvnitř bez problémů uložíte veškerou kosmetiku i kartáček s pastou. Moderní skříňky se zrcadlem bývají dále vybaveny např. elektrickou zásuvkou a podsvětleny pomocí LED technologie, takže toho zastanou opravdu hodně při minimálních nárocích na prostor.

Kombinujte příjemné s užitečným

Menší koupelny se musí zařizovat s rozumem, což v praxi znamená využívat prostor hned několika způsoby současně. Zářným příkladem jsou skříňky pod umyvadlo, které vám tak či tak v místnosti zabírá místo. Taková skříňka nejenže poslouží k uschování čisticích prostředků, ale navíc skryje nevzhledný sifon. Neobejdete se bez koše na prádlo? Kupovat si do paneláku volně stojící proutěný koš je holý nesmysl. Raději si pořiďte vysokou koupelnovou skříňku, která nabídne v horní části úložný prostor a ve spodní výklopný koš na prádlo.

Volte otevřené skříňky

Zbývá vám na některé stěně dostatek místa na skříňku, ale ne už na manipulaci s dvířky? Nevadí, vše vyřeší samostatná otevřená skříňka. Design místnosti pak můžete doladit třeba tím, že do ní umístíte estetické flakonky a srolované barevné ručníky.

Jděte do výšky

Ideálním řešením do malých koupelen je kombinovat nástěnné skříňky s volně stojícími skříňkami, které jsou sice úzké, ale vysoké. Koupelnový nábytek o šířce pouhých 35 cm už při dostatečné výšce poskytne hodně úložného prostoru, a přitom se vejde i do rohu. Když zvolíte nábytek ve světlé barvě a s lesklým povrchem, jeho zanedbatelné rozměry se opticky zvětší a ožije i celá místnost.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.