Začněte děti doma učit hrát na kytaru

03.02.2019

S dětmi je nejlepší vyrazit ven každý den aspoň na chvíli. Jenže občas tomu počasí nepřeje, skluzavky na hřišti jsou mokré nebo fouká takový vítr, že máte strach, aby vám vaše dítko neodnesl. Pak je potřeba vymýšlet domácí zábavu, aby děti neskončily u televize nebo počítače. Co takhle začít je učit hrát na hudební nástroj?

Čím dříve dítě s výukou hraní na hudební nástroj začne, tím lépe. Nesmíte po něm hned chtít, aby se z něj stal klavírní virtuóz. Ostatně učit se doma na klavír by bylo dost těžké, pokud to tedy vy neumíte a nemůžete předávat své znalosti. Naproti tomu výuka kytary je poměrně jednoduchá, dost materiálů navíc najdete na internetu.

Kytara je levný koníček

Kytara je, ve srovnání s ostatními hudebními nástroji, poměrně levná. Úplně obyčejnou akustickou kytaru pořídíte kolem tisícovky. Vyrábí se i speciální menší dětské modely, s těmi se vejdete do tisíce korun. Pozor ale, ať nekoupíte úplnou hračku. Mělo by jít o normální kytaru s šesti strunami. Dále je možné, ovšem nikoliv nutné, koupit ladičku. Jestli za ni nechcete utrácet, naučíte se naladit nástroj i bez ní.

Ve výuce postupujte systematicky

Učení se doma je ve spoustě ohledech lepší než návštěva ZUŠ nebo kurzů. Dítě se učí tehdy, když na to má náladu, postupuje svým tempem a může si hrát, co uzná za vhodné. Přesto by mělo začít se základními akordy na kytaru, postupovat k těm složitějším. Noty znát ani nemusí, což je obrovská výhoda. Naučí se čtyři akordy a už bude schopné zahrát písničku, a to nejen tak ledajakou. Například Stánky akordy vyžadují znalosti pouze čtyř základních.

Přesto byste ve výuce měli postupovat systematicky. K tomu vám pomůže například škola kytary na webu NaNastroj.cz. Videolekce tam mají zpracované systematicky, naučí vás praxi i trochu teorie, poradí, jak vybrat kytaru, struny či ladičku. Tam tedy začněte. Nejdříve si však s dítětem promluvte o tom, co říká na hru na kytaru, ať ho do ní nenutíte.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.