Zabouchli jste si v autě klíče. Co teď?

15.02.2021

Určitě už se to stalo spoustě z nás. Ať už řidičům nebo těm, co neřídí. Nesete věci do auta, nepohlídáte si, kde máte klíče a najednou jsou zabouchnuté v autě a vy přemýšlíte, jak se do auta dostat. Mnohdy také řešíme snad milion věcí a klíče zabouchneme tak nějak automaticky. Víte, co s tím?

Nepanikařte

Snažte se zachovat klid. Nepanikařte, nestalo se nic hrozného. Zabouchnuté klíče v autě už zažilo mnoho z nás. Nejprve zhodnoťte situaci. Kde přesně jste, máte doma náhradní autoklíč nebo jej má třeba váš protějšek? Zkuste zavolat partnerovi, případně rodičům, kteří by vám mohli také poradit. V některých případech budete muset volat do servisu nebo zámečníkovi. Pokud byste měli v autě dítě nebo jakéhokoliv domácího mazlíčka, určitě řešte situaci co nejrychleji a nebraňte se ani volání na policii, kde vám poskytnou cenné rady.

Mějte náhradní autoklíče

Většinou mají náhradní klíč, případně autoklíč s imobilizérem, právě ti, kterým se už tato nepříjemná situace stala. Je dobré mít náhradní klíče schované doma, v práci, případně je mít u partnera nebo u rodičů. Možná tomu nebudete věřit, ale zámečníci i servisy vám potvrdí, že se až nepochopitelně často stane, že jsou náhradní klíče na kroužku s těmi ostatními, zabouchnuté v autě.

Nedělejte víc věcí najednou

Aby se vám nestalo, že si klíče v autě zabouchnete, vždy se snažte dělat jen jednu věc a nedělejte víc věcí na jednou. Nejčastěji si klíče zabouchnete, když vysedáte z auta, berete nákup, odpovídáte protějšku nebo dětem a do toho vám ještě zvoní telefon. Tohle je situace jako dělaná k tomu, abyste na klíče zapomněli.

Nedávejte klíče do auta

Když dáváte nákup do kufru nebo jej z kufru berete, nikdy si klíče nepokládejte dovnitř. Vždy je raději dejte do kapsy, do kabelky nebo třeba podržet partnerovi a dětem. Pokud máte centrální zamykání, které je automatické, dejte si pozor, aby se auto nezamklo dřív, než máte klíče u sebe.

Pomoc od servisu

V některých případech oceníte i rady zámečníka nebo v servise, jak se do auta nejsnáze dostat, na co si dát pozor u autoklíčů a v případě ztráty klíče vám servis pomůže i s blokací nebo naopak odblokováním imobilizéru.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.