Vyrazte na zimní prodloužený víkend do Hradce Králové

14.11.2023

Hradec Králové je zajímavé univerzitní město rozprostírající se na soutoku Labe a Orlice. Dlouhá historie po sobě zanechala půvabné architektonické skvosty, které pochází zejména z konce devatenáctého století. Hradec Králové se ne nadarmo nazývá taktéž Salon krásy.

Pokud je ve vašem hledáčku zimní pobyt, Hradec Králové si vás během chladného počasí podmaní. Významnou turistickou destinaci navštěvují lidé ze všech koutů Evropy, takže narazíte i na německé, polské i britské turisty.

Co navštívit v Hradci Králové?

Záleží na tom, jak má být dovolená v Hradci Králové pojatá. Jestliže patříte mezi nadšence historie, potom vás nadchne gotická katedrála sv. Ducha tyčící se na Velkém náměstí. Dále pak vyrazte k Bílé věži a Staré radnici. Stejně tak byste neměli zapomenout na stavby jako Labská vodní elektrárna Hučák, hvězdárna a planetárium anebo měšťanské domy na Velkém a Malém náměstí.

Pokud vyrazíte na dovolenou s rodinou, potom oceníte jako ubytování v Hradci Králové rodinný apartmán anebo vícelůžkový pokoj. S dětmi vyrazíte do Kukuřičného bludiště, prozkoumáte dětské dopravní hřiště Třebeš i navštívíte zábavní park Správčák.

Co když je špatné počasí?

Během zimních měsíců často prší, ale to vůbec nevadí, protože i na takové počasí je Hradec Králové připraven. S historií vás seznámí Muzeum východních Čech a o zábavu nebude nouze v zábavním parku Toboga Tongo. Relaxaci si dopřejete v Městských lázních Hradec Králové – Aquacentrum.

Pokud sháníte ubytování, podívejte se na web Hotel.cz, kde najdete hotely různého charakteru. Chcete romantický pokoj, nebo sháníte spíše něco pro celou rodinu? Webový portál vám poskytne od každého něco, a to nejen v Hradci Králové, ale i v celém Česku a na Slovensku. Budete nadmíru spokojení s pestrostí nabídky.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.