Výlety po Česku

18.06.2019

Krásné počasí a pomalu a jistě se blížící letní prázdniny jsou tím správným časem pro plánování výletů po České republice. Případně i vyzkoušení několika destinací s rodinou, kamarády či partnerem, z nichž si můžete vybrat cíl své letní tuzemské dovolené.

Česko je zemí, která má téměř všechny atraktivní cestovatelské cíle – nádherné památky, krásnou přírodu, jezera, rybníky i řeky, hory, skály i různorodé lesy, a také řadu lázeňských míst a příležitostí pro wellnes či sportovní pobyty. Jediné, co nám chybí, jsou velehory a moře. I když ne tak úplně. Moře může nahradit třeba přehradní nádrž Lipno, někdy označovaná jako jihočeské moře, a do velehor to máme jen kousek k sousedům do Alp či Tater.

Víkendové pobyty míří často za památkami, na hrady, zámky, zříceniny či do městských památkových rezervací. Můžete je absolvovat jako jednodenní výlet autem, na kole, či hromadnou dopravou, nebo jako pobyt s ubytováním na jednu i dvě noci v některém z malých hotýlků či penzionů, které najdete téměř v každé vesnici. Historické památky jsou často i kulisami pro některý z festivalů či jiných kulturních akcí. Kam vyrazit najdete na mnoha webech, kde si můžete snadno zarezervovat i ubytování, zjistit kulturní program, nebo ověřit reference restaurací v místech, kam se chystáte.

Před propuknutím plné sezóny se můžete také vydat na vodu na kánoích či gumových člunech, nebo navštívit oblíbená skalní města, či stezky v oblacích a další atrakce přibližující návštěvníkům přírodní krásy. Pro rodiny s dětmi je pak ideálním cílem návštěva některé ze zoologických zahrad, IQ parků či farem specializovaných na dětské návštěvníky. Nebo si můžete zajet do akvaparku, vyzkoušet některou lanovku, případně se třeba svézt na bobové dráze. Cílů je nespočet.

Ale ani při cestování po Česku byste neměli zapomínat na pojištění na cesty. I v Čechách či na Moravě můžete spadnout z kola, havarovat či chytit nějakou střevní virózu. Zejména rodiče živějších dětí či sportovci, kteří se věnují i rizikovějším sportům, by neměli pojištění podceňovat. Pokud cestujete pravidelně, můžete si zaplatit i celoroční paušál a cestovat kdykoli kamkoli bez starostí. Drobné nehody, ztráty zavazadel, nebo i krádeže se mohou stát klidně i při jednodenním výletu.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.