Vyjeďte si na výlet do Ostravy

22.10.2018

Máte cestu do Ostravy? Pokud ne, klidně si ji udělejte. Máme pro vás několik tipů, kam se v Ostravě podívat. A rovněž, kde se ubytovat.

Stodolní to začíná

Ostrava nabízí řadu možností pro výlety. Zůstaneme přímo ve městě, protože kdybychom se věnovali celému okolí Ostravy, výčet tipů by nebral konce. Ostrava dnes již rozhodně není místo mimo turistický zájem. Právě naopak. Stodolní se svými bary a nočním životem láká zábavychtivé turisty. V létě pak Ostrava přiláká na dnes snad nejlepší festival v Česku – Colours of Ostrava. Na rok 2019 je ohlášena první hvězda – britská kapela The Cure. Vyrazíte? Já rozhodně!

Tipy pro ostravské výlety ale rozhodně nekončí

Pokud patříte mezi milovníky návštěv ZOO, patří ta ostravská mezi ty, které rozhodně nelze opomenout. Věděli jste, že jde rozlohou o největší ZOO v České republice? Součástí je rovnou i botanická stezka, takže se vy i vaše ratolesti dovíte zajímavosti nejen o fauně, ale i o flóře.

Nenechte si ujít ostravský Svět techniky. Nachází se v bývalém průmyslovém komplexu dolní oblasti Vítkovic a patří mezi největší atrakce pro rodiny s dětmi. Ty se zde mají možnost seznámit s různou technikou, nechybí 3D kino, ani různé herny pro děti.

Mezi technické památky tradiční hornické Ostravy patří Důl Michal v ostravských Michálkovicích. Živě zde zažijete atmosféru reálného ostravského dolu: sprchy, řetízkovou šatnu, známkovnu, lampovnu, ale také doposud funkční parní stroj z roku 1903.

Podobných atrakcí pro dospělé i rodiny s dětmi najdete v Ostravě celou řadu. Krásná je i příroda v okolí Ostravy.

Pokud se vydáte do Ostravy, budete potřebovat kvalitní ubytování

Kvalitní hotel Ostrava, to je Hotel Jan Maria. Nachází se ve Slezské Ostravě, v nádherném a pro tuto část tak typickém červeném cihlovém objektu se zelenými okny. Chvílemi budete mít pocit, že jste se octli spíše v Anglii než v srdci Ostravy. Pokud to tady samozřejmě neznáte. Hotel poskytuje komfortní čtyřhvězdičkové ubytování v centru Ostravy. Na všechny své výlety a akce tak budete mít velice blízko. 22 hotelových pokojů je nekuřáckých. V nabídce je luxusní vybavení LCD televizí, satelitem, minibarem a samozřejmě Wi-Fi, která je zdarma. Snídaně je formou studeného i teplého bufetu.

Restaurace Ostrava nabízí v mnoha svých částech, ale pro vás bude nejlepší využít přímo restauraci v hotelu. Užijete si zde špičkovou gastronomii, a přitom máte vše po ruce. Restauraci lze využít i pro svatby, romantické rodinné obědy a večeře, oslavy či pro firemní schůzky. K dispozici je i venkovní terasa, soukromý salónek a vinný sklípek.

Hotel poskytuje rovněž wellness a fitness služby, včetně privátního whirlpool bazénu, infrasauny a posilovny. Objednat si lze různé druhy sportovních i beauty masáží. Součástí hotelu je i nekuřácký čtyřdráhový bowling.

Přijeďte do Ostravy na déle. Tipy na výlety znáte a bydlet již také máte kde. Nezapomeňte na včasnou rezervaci. Zejména, pokud se do Ostravy vydáte třeba během Colours of Ostrava.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.