Výhody permanentního obočí - vypadat dobře už po probuzení a mít čas na ranní kávu?

01.04.2019

Pokud se stále ptáte, jaké je tajemství žen, které vypadají stále svěže a upraveně, asi jste ještě neslyšeli o výhodách permanentního obočí.

● Toužíte se probudit a vypadat jako ze škatulky?
● Mít každý den souměrné a bezchybně upravené obočí?
● Nemuset se několikrát denně kontrolovat v zrcadle?
● Ušetřit hromadu peněz za kosmetiku?
● Vypadat dobře i při sportu?

Většina z žen, které používají make-up, naráží na ty samé problémy - co se může zdát slibné, když ráno vycházíme z domu, už se nám většinou večer tolik nezamlouvá. V naší kabelce zabírá místo taštička s malovátky a náš čas zabírají obavy, zda se nám náhodou něco na obličeji nerozmazalo, a upravování se několikrát během dne. A mnoho žen již snilo o tom, aby mohly vypadat stále tak dobře, jako když se jim ráno povede hezky se namalovat. Ale doba pokročila a už od tohoto snu nejsme tak vzdálené.

Výhodou permanentního obočí je, že o něj nepřijdete

Obočí je základní rys našeho obličeje a dokáže proměnit celý náš výraz a vzhled. Záleží na mnoha faktorech, jako je barva, intenzita, hustota nebo jeho délka. S dokonalým obočím budete vždy vypadat upraveně.

Už se nebudete bát rozdílu, kterého by si všimli vaši kolegové v práci nebo spolužáci ve škole, když si jednou místo své zkrášlovací rutiny dopřejete více spánku.

Jak to vlastně funguje?

Permanentní make-up se tvoří podobným principem jako tetování, není však na celý život. Procedury (např. microblading) se liší dle jednotlivých salonů, ale princip je vždy podobný. Použitím speciální jehly se propichuje kůže do hloubky pouze 0,8 - 1,5 mm (u tetování je to 3 - 5 mm) a vpravuje se do ní speciální barvivo. Jednotlivé vpichy by měly být umístěny velmi blízko u sebe. Při procesu se používají lokální povrchová anestetika (nejčastěji mast nebo gel), díky nim je procedura téměř nebolestivá.

Co se děje od příchodu ke kosmetičce do vysněného vzhledu?

Před samotnou aplikací permanentního obočí většinou přijde klientka nalíčená tak, jak se líčí každý den a jak je na ni její okolí zvyklé. Poté následuje konzultace s kosmetičkou o klientčiných představách a efektu, kterého chce dosáhnout. Je důležité, aby výsledek působil přirozeně, proto je nutné brát v potaz přirozenou barvu vlasů, barvu očí a barvu pleti.

Následuje předkreslení tvaru speciální tužkou, pro použití v permanentním make-upu, a výběr barevného odstínu pigmentu. Poté se přejde k aplikaci, která trvá v průměru tak hodinu a půl až dvě.

Po zákroku se vytvoří malinké stroupky, které byste neměli sami odstraňovat. Do 3-7 dnů se sami odloupnou a malé ranky se zahojí. Během následujících dnů dochází k jemné změně barvy - obočí zesvětlá a vypadá více přirozeně. Do měsíce má již svou finální podobu. Jak dlouho výsledek vydrží je velmi individuální, záleží na mnoha faktorech (typ pokožky, množství pigmentu, míra slunění…), většinou se uvádí 3-5 let. Po dvou letech obočí bledne, do pěti let byste se ho měli zbavit úplně.

Na co si určitě dát pozor?

Vše si pečlivě rozmyslete a dozjistěte si vše, co vás zajímá.
● Nepodceňujte výběr kosmetičky - svěřte se do péče jen ověřeným odborníkům, vyhledejte si jejich předchozí práci (fotky, recenze, doporučení...)
● Pokud vám průběh zákroku nebude vyhovovat (například nedostatečná konzultace, barva, se kterou si nebudete jistí, nepředkreslení tvaru, atd.) nebojte se zákrok zrušit. Je to lepší, než poté muset podstoupit náročné odstraňování.
● Dbejte na pečlivé dodržení pokynů pro péči o pokožku po zákroku.

Cena této procedury se pohybuje kolem tří až čtyř tisíc korun. Pokud zvážíte cenu kosmetiky, kterou za tři roky nakoupíte i čas, který ušetříte každé ráno, dojdete k překvapivým výsledkům.

Co si o permanentním make-upu myslíte Vy? Zbytečná investice, nebo skvělá vychytávka? Podělte se s námi o své zkušenosti v komentářích!

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.