Vybíráte kočárek? Je lepší trojkombinace, dvojkombinace nebo raději samostatný?

01.04.2022

Také váháte nad výběrem kočárku? Není se čemu divit. Jeho funkce je nezastupitelná. Na několik let se stane jedním z vašich nejdůležitějších pomocníků. Přitom je nabídka široká a ceny různorodé. Je výhodnější zvolit kočárek v trojkombinaci, dvojkombinaci nebo raději vše nakupovat postupně a samostatně? Zde je přehled.

Trojkombinace. Pro ty, kteří chtějí vybírat jen jednou

Také vás stresuje přemíra nabídek? A ač je nákup kočárku velmi krásnou záležitostí, tak jej nechcete podstupovat za pár měsíců znovu? Tentokrát při výběru kočárku pro už sedící dítě? Zkuste využít koupě trojkombinace.

Pokud vyberete tuto variantu, už vlastně nic kupovat nebudete muset.

Co se přesně pod názvem skrývá

K podvozku dostanete:
* hlubokou korbu
* sportovní korbičku
* vajíčko – autosedačku pro novorozená miminka.

Jedna koupě vám pokryje celé období, kdy budete kočárek pro své dítě potřebovat.

Kdy je koupě trojkombinace vhodná:

* Plánujete často jezdit autem? V tomto případě se vám koupě vyplatí. Autosedačku totiž bez problémů dáte na podvozek a můžete jít v klidu k lékaři nebo nakupovat. Jen nezapomeňte, že pro dobrý psychomotorický vývoj miminka je nejlepší jej nechávat co nejvíce na rovné podložce. “Vajíčka” podobně jako různá lehátka by měla být používána jen po nezbytně nutnou dobu.

* Chcete mít lehčí život, vybrat vše najednou a mít na několik let od nutnosti kupovat další kočárek klid.

* Hledáte dobrou cenu. Trojkombinace většinou vyjde finančně lépe než koupě samostatného kočárku. Nezapomínejte, že po hlubokém bude potřeba kupovat ještě sportovní verzi. Zde už nic víc dokupovat nebudete muset.

* Máte rádi vše hezky sladěné. Celá souprava je vždy ve stejném provedení, takže vám bude vše ladit od miminka až po budoucí dítě školkového věku.

Dvojkombinace. To samé jen bez autosedačky

V tomto případě si kupujete podvozek s hlubokou a sportovní korbičkou. Od trojkombinace se liší v zásadě jen tím, že nemáte v setu autosedačku, což může představovat výhodu i nevýhodu. “Vajíčko” jiné značky si můžete dokoupit podle vlastního uvážení. Pomocí adaptérů jej pak lze umístit i na podvozek kočárku. Ovšem budou obě značky opravdu kompatibilní? To je potřeba nejprve před koupí zjistit.

Samostatný kočárek

Hluboké kočárky mívají větší korbičku. To však nemusí být pravidlem, i když se to děje často. Postupné pořizování je vhodné také případě, že máte rádi změnu a chcete se rozhodovat podle aktuálního zaměření rodiny i dítěte. Ne všechny plány, které si novopečení rodiče vysnili už v těhotenství, se později opravdu splní. Samostatný nákup dvou rozličných kočárků přináší tedy možnost reflektovat situaci, ale je ve výsledku finančně náročnější.

Několik rad na závěr

* Ať se rozhodnete jakkoliv, je dobré vždy pamatovat, za jakým účelem budete kočárek kupovat. Jste sportovní rodina a plánujete výlety s kočárkem v přírodě? Pak si dejte záležet se správným výběrem podvozku a koleček.

* Pokud jste spíše městský typ a kolem vás se nacházejí krásné, hladké chodníky pak si dopřejte luxus aretovaných koleček, snadné ovladatelnosti a lehké konstrukce, kterou jednoduše složíte do kufru auta.

* V případě, že uvažujete o koupi bazarového kočárku, dejte si pozor na „vajíčko“. Buďto kupte nové, které bude kompatibilní s vaším kočárkem, nebo investujte do celé nové soupravy. Nikdy totiž nevíte, jakým zacházením a jakými situacemi tato autosedačka pro miminka prošla.

* Plánujete-li nákupy s kočárkem, nezapomeňte si zkontrolovat i velikost košíku. Veliký prostor oceníte nejen při ukládání tašek s potravinami, ale i při klasických vycházkách. Těch věcí, co je potřeba s sebou vzít, není zas až tak málo.

* Při výběru kombinace věnujte pozornost jak hluboké korbě tak i sportovní nástavbě. Té možné o trochu více. Zatímco hluboký kočárek vám vydrží jen několik měsíců, „sporťák“ bude vašim partnerem po mnohem delší dobu.

Už máte vyhlídnutého svého favorita? Co vás odrazuje od koupě?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.