Vybíráme nábytek do dětského pokoje

10.04.2019

Ve svém pokoji tráví děti spoustu času, dětský nábytek je tak nutné vybírat velmi důsledně. Soustředit se musíme na jeho vzhled, přeci jenom se dětem jejich pokoj musí v první řadě líbit, a také na bezpečnost. Zdravotní nezávadnost, absence ostrých rohů apod. by při výběru měly být samozřejmostí. Svým vybavením by měl dětský pokoj své obyvatele motivovat k rozvíjení jejich schopností, později k učení a poskytovat jim možnost kvalitního odpočinku.

V první řadě si určete, pro koho je pokoj, do kterého sháníte nábytek, určený. Barevně bude vypadat jinak klučičí pokoj, jinak pokoj pro holku. Rozdílné vybavení vyžadují také batolata, předškoláci a další menší děti, a školáci. Důležitý je rovněž počet obyvatelů pokoje.

Jaké vybavení by v pokoji nemělo chybět?

Základ každého pokoje pro děti tvoří dětská postel. Více než její rozměry (vyplatí se pořídit větší postel, dítě do ní do roste), dbejte na výběr kvalitní matrace. Neměla by být ani příliš měkká, ani moc tvrdá. Velmi praktickou záležitost představují patrové postele, ať už se pod nimi nachází místo na hraní, druhá postel nebo úložný prostor, velmi dobře šetří místo. Zejména, pokud pokoj obývají dva sourozenci, jsou dětské palandy ideálním řešením.

Již od mala musí mít dítě svůj pracovní stůl. Nejdříve ho bude využívat pro hraní, později se stane jeho každodenním pomocníkem při učení. Kromě dostatečné velikosti dětského pracího stolu je klíčové jeho umístění se zajištěním dostatečného množství (ideálně přírodního) světla. Ke stolu patří i kvalitní židle. Pro děti se nejlépe hodí kolečková s nastavitelnou výškou sedátka a zádovou opěrkou. Správným výběrem předejdete případným zdravotním problémům.

Pro skladování hraček, oblečení a později i učení je nutný praktický a dostatečně veliký nábytek do dětského pokoje. Ten by neměl omezovat prostor v pokoji. Z praktického hlediska jsou výhodnější uzavíratelné komody a přihrádky. Lépe se v nich udržuje pořádek a nepráší se do nich tak jako na otevřené police. Obecně je oblíbené, když se na nábytku pro děti vyskytují jejich oblíbené barvy, motivy, postavy apod.

Ať pokoj hraje barvami

V dětském pokoji se jejich majitelé musí zkrátka cítit dobře. Pomoci tomu mohou kromě vhodného nábytku také různé doplňky. Vybírejte je podle toho, co děti zrovna baví. Na závěr přidejme pár rad:

* Nechte v pokoji dětem dostatek volného prostoru na hraní.
* Na podlahu se nejlépe hodí koberec. Dobře izoluje teplo, hluk a pro děti je pohodlný.
* Dětem se více líbí světlé a pastelové barvy.
* Čím hravější vybavení pokoje bude, tím více se bude dětem líbit.

Pokud hledáte, kde nábytek pro děti nakoupit, zkuste obchod HMnábytek, kde na vás čeká široká nabídka vybavení pro dětské pokoje.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.