Vybavte se ještě před dovolenou

12.03.2024

Hlavní cestovatelská připadá na letní měsíce, ale na dovolené se řada lidí vydává také na jaře, třeba na prodloužený víkend do některé z evropských metropolí. Možná je právě teď ten správný čas zamyslet se nad doplněním vhodného cestovatelského vybavení.

Maličkosti pro větší pohodlí i bezpečnost

Pokud cestujete často, jistě oceníte různě velká zavazadla i zajímavé doplňky, které se mohou na cestách hodit. Není totiž nic horšího než se u odbavení zavazadla dohadovat s obsluhou kvůli pár set gramům navíc, nebo po příletu na dovolenou řešit vykradený kufr. Přitom praktické maličkosti, které vám s tím mohou pomoci nejsou nijak drahé.

Mezi doplňky na cestování, které se určitě vyplatí, patří například kompaktní digitální cestovní váha na zavazadla. Platí to zvlášť v současnosti, kdy je u některých leteckých společností odbavení zavazadla dražší než letenka samotná. Doma si sice můžeme obvykle kufr zvážit, ale na dovolené takovou příležitost nemáme.

Pro zabezpečení kufrů i cestovních tašek se zase výborně hodí pásy na zavazadla, které se vyrábějí v různých barvách a pomáhají tak rovněž snadněji nalézt kufr nebo tašku třeba na pásu na letišti. K dispozici jsou i popruhy bezpečnostní se zámkem na číselný kód. Pro bezpečné uzavření cestovní tašky nebo kufru slouží také praktické číselné TSA zámky. Ty může bezpečnostní služba na letišti i bez majitele otevřít, aniž by byly poničeny. K rozeznání na první pohled se výborně hodí také barevné jmenovky různých tvarů, které nepřehlédnete.

Nejen na dlouhé lety, ale i pro vícehodinové cesty vlakem nebo automobilem se hodí skvěle kompresní podkolenky v dámských i pánských velikostech. Vaše krční páteř nejen na cestách ocení také cestovní polštářek. Já ho proti zatuhnutí krku používám i doma, když při práci na notebooku sedím v křesle.

Hygienu je třeba dodržovat i na cestách

Při cestách je třeba také dávat pozor na hygienu. Pomoci může například cestovní ručník z lehkého a ultra absorpčního materiálu. Je lehounký, skladný a rychleschnoucí. V dopravních prostředcích, ale i při ubytování v místech, kde je společné sociální zařízení, je vhodné používat také hygienická sedátka na WC. Hodit se může i průhledná kosmetická taštička s opakovaně plnitelnými plastovými lahvičkami a kelímky pro kosmetiku v množství vhodném na daný pobyt.

Cestovní zavazadla

Správný výběr cestovního zavazadla je důležitý. Můžete si vybrat kufry na palubu i k odbavení, nebo cestovní tašky v různých velikostech tak, abyste se dokázali sbalit na kratší i delší cestu u nás i v zahraničí. Praktické jsou hlavně kufry a tašky na kolečkách, případně i s výsuvnou rukojetí a u kufrů také s TSA zámkem. Na cesty se také hodí také menší batohy pro děti i dospělé, tašky přes rameno, případně také i ledvinky.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.