Vsaďte na dobré rekvalifikační kurzy účetnictví

13.10.2021

Jste doma s dětmi a přemýšlíte, jak si přivydělat? Udělejte si rekvalifikační kurz účetnictví a začněte nabízet služby v této oblasti. Účetnictví se dá nabízet i jako služba z domova. I když řada z nás před otěhotněním tvrdí, že se do práce vrátíme pomalu po šestinedělí, po porodu rychle pochopíme, že si mateřství nechceme nechat vzít a jsme mu ochotny obětovat i dobře rozběhnutou kariéru. Popravdě, možná se nám už tak dobrou ani nezdá. Pokud chceme mít více dětí, může se nám stát, že zůstaneme doma i několik let. Kolem dětí je zpočátku šrumec, později nám ale přece jenom může začít chybět nějaká jiná činnost, nebo dokonce finanční prostředky. Ideální je využít rodičovskou dovolenou k rekvalifikaci. A jaké kurzy se oplatí? Jednoznačně nejžádanějším je účetnictví.

Účetnictví a vše kolem

Rekvalifikovat se v oboru účetnictví neznamená jen podvojné účetnictví. Mnohdy jde o účetnictví s přesahem. Takovým rekvalifikačním kurzem je například kurz Účetnictví a daňová evidence. Není špatné doplnit si i další kurzy, jako Mzdové účetnictví se základy personalistiky, ev. plus s využitím PC. Zajímavým je též kurz Daňový specialista.

K čemu se rekvalifikovat?

V první řadě máte šanci tyto kurzy získat na úřadu práce zdarma a není špatné si rozšířit vzdělání i obzory obecně. Po návratu do práce to už nemusí být jako dříve a vy budete mít šanci s tím praštit a poohlídnout se po zcela nové kariéře. Třeba doma zůstanete mnohem déle, nebo se vám zalíbí home office. Účetní služby se běžně nabízí jako externí, a tak není problém dělat je z domova.

I když nechcete být zrovna účetní, může se vám tato rekvalifikace hodit

Mnoho žen se právě na mateřské a rodičovské dovolené rozhodne začít podnikat. Zpočátku nemáme peníze nazbyt, proto je skvělé, pokud si účetnictví, daně, případně záležitosti kolem mzdové evidence zvládneme udělat samy. A i k tomu se nám hodí rekvalifikační kurzy účetnictví. Hledáte dobré rekvalifikační kurzy v Praze? Pořádá je Orange Academy, a to včetně kurzů účetnictví.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.