Už jste vyzkoušeli únikovou hru?

28.08.2019

Únikové hry nejsou žádnou novinkou. Do Česka s velkou parádou dorazily už před mnoha lety, přesto je o ně stále velký zájem. Přichází totiž stále další a další témata. Každá hra je na něco zaměřená, zklamaní nebudou milovníci historie, ale třeba ani upírů. Zejména v Praze je her skutečně spousta a tu svou vysněnou si najdete i vy.

Úniková hra probíhá vždycky stejně. Zavřou vás v nějakém prostoru, dají vám 60 minut na řešení různých hádanek i nápověd a vaším úkolem je dostat se během té hodiny ven. I skrýše a triky bývají často podobné. Obvykle najdete nápovědy pod koberci, v hrníčkách, pod falešnými cihlami. Přes to vás únikovky budou bavit dlouho. Pokaždé totiž najdete nějakou, která přijde s něčím novým. Nejčastěji se zajímavým příběhem.

Ve spárech upírů v Praze

Velmi oblíbená úniková hra Praha je ta s názvem Doupě neřesti. Pozor, pozor, protože zrovna tato konkrétní únikovka je povolená až od 18 let, děti sem nesmí. To proto, že příběh se točí kolem dívky, která neodolala pokušení chtíče a nechala se neznámým mužem přeměnit v nesmrtelnou. A nesmrtelnost možná čeká i na vás, pokud se sem odvážíte.

Stejná společnost má nachystanou také hru Upíří hrobka. Ta se inspirovala životem osamělého aristokrata z 19. století, který vraždil krásné mladé dívky z bohatých rodin a osud ho za to potrestal nesmrtelností. Jeho ostatky byly v karlínské kryptě objeveny teprve v roce 2002. Dokážete s pomocí indicií odhalit totožnost jeho obětí, ještě než vás o půlnoci stihne stejný konec jako všechny ty chudinky?

Dejte dohromady hvězdný tým

U každé únikové hry je vždy uvedené, pro kolik účastníků je určená. Číslo berte závazně, kdyby vás bylo více, nejspíš byste záhadu moc rychle vyřešili a hru si vůbec neužili. Čím méně vás bude, tím více práce budete mít. Pokud se ale cítíte zkušeně, můžete se pokusit rozluštit záhadu ve dvou. Více informací najdete na webu escape game Praha.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.