Tritan láhve na vodu jsou dokonalým outdoor společníkem

18.09.2021

Nemusíte se zrovna plahočit na vrcholek v Alpách. Láhev s vodou je dobré přibalit i na vycházku s dětmi. Pitný režim je extrémně důležitý a obzvlášť při fyzických aktivitách, mezi něž patří i chůze, prostě máte žízeň. Do jaké láhve si pití vzít? Zapomeňte na klasické PET láhve.

Nezatěžujte planetu dalším plastem. Investujte do kvalitní láhve na vodu, která vydrží dlouhé roky a absolvuje s vámi celou řadu zážitků. Doporučujeme konkrétně láhev Tritan.

Tritan původně pro lékařské účely

Tritan je název materiálu, konkrétně kopolyesteru, který byl původně vytvořen pro lékařské účely. Je získaný z rostlinného zdroje, plně recyklovatelný a neobsahuje škodlivou chemikálii BPA (Bisphenol A), která je zodpovědná za hormonální poruchy, alergie i změny vedoucí až k rakovině prsu a prostaty.

Tritan je však nejen zdravotně nezávadný, ale také praktický. Nedrží se v něm plíseň, můžete ho dát do mikrovlnky i do myčky, neublíží mu ani čaj o teplotě 90 °C.

Praktické sítko a široké hrdlo

Z Tritanu seženete láhev poměrně snadno, používá ji řada výrobců. Jak ale vybrat tu ideální? Na co se dívat kromě vzhledu?

V prvé řadě na objem. Na odpolední vycházku vám postačí láhev o objemu 600 ml, pokud však hledáte takovou, kterou si s sebou vezmete na celodenní túru či do fitka, pořiďte si raději litrovou. Případně investujte do obou a na dlouhé výlety si berte rovnou obě.

Dále je praktické pořídit láhev s širokým hrdlem a sítkem, zejména pro případ, že si čas od času budete chtít dát do vody citron, okurku nebo si jinak ozvláštnit pitný režim. Široké hrdlo je skvělé i pro čištění láhve.

Nejen pro děti se osvědčily láhve s víčkem, které je poutkem připevněno k hrdlu. Nehrozí jeho ztráta.

A kde Tritan láhve na vodu splňující tyto parametry pořídit? Zkuste e-shop Mancaveshop.cz s nejen outdoor výbavou. Láhve mají navíc ještě odměrku v ml, takže můžete snadno kontrolovat svůj pitný režim.

<
Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.