Trampolína na zahradu: Zázračně spálené kalorie a moře zábavy

20.06.2019

Bazén už má dnes na zahradě kdekdo, aktuálně však do Česka míří nový trend – trampolíny. Najdou si místo i na vaší zahradě? Věřte, že je ocení nejen děti. Možná se nakonec s nadšením budete střídat a budete si říkat, proč jste si ji nepořídili dřív.

Trampolína je skvělý způsob, jak přimět děti trávit volný čas venku. Všechny děti mají rády pohyb, jen to mají v 21. století těžké. Lákadel, která je od něj oddalují, je totiž spousta. Podpořte je tedy v pohybu a v trávení volného času na čerstvém vzduchu.

Na trampolíně se dá regulárně cvičit

Nenechte se zmýlit myšlenkou, že by trampolíny byly jen pro děti. Vždyť si už dávno prorazily cestu i do fitness center. Při skákání na trampolíně spálíte během 60 minut až 1500 kcal, což je pro srovnání téměř dvojnásobek co při hodině zumby a zhruba o třetinu více než při H.E.A.T. cvičení.

Skákání na trampolíně je navíc vhodné naprosto pro každého. Zatímco třeba při běhání po tvrdém povrchu trpí klouby, na kole můžete zatěžovat kolena, trampolína je zcela bezpečná. Dopadáte do měkkého a běžně mají nosnost přes 100 kg živé váhy, takže se cvičení nemusíte bát, ani pokud vážíte více.

Jaké jsou cviky na trampolíně?

Většina lidí si nedokáže představit, jak se vlastně na trampolíně cvičí. Co se dá na obyčejném skákání tolik obměňovat, aby to člověka bavilo hodinu? Lze cvičit například:

* skoky snožmo – jde o základní a nejjednodušší cvik, lze ho provádět v různém tempu,
* twistování – otáčíte dolní částí těla ze strany na stranu, ruce máte vbok, nebo jdou na opačnou stranu těla,
* vykopávání – vykopávat či zakopávat můžete dopředu, dozadu i do stran,
* lifting – běháte na místě, jen se ze všech sil snažíte došlapovat pouze na špičky chodidel, čímž posilujete lýtka.

Takže co si letos na zahradu pořídíte vy? Raději příslušenství k bazénu nebo trampolínu? Volba je jasná.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.