Thajská masáž je pro každého

20.04.2022

Současná přemodernizovaná doba příliš našemu zdraví nepřeje. Většinou trpí hlavně záda. Valná část západní populace vykonává práci buďto u pásu, případně sedí za stolem u počítače. Obojí je pro páteř samozřejmě špatné. Proto je vhodné nejen provádět správná kompenzační cvičení, ale zároveň si alespoň jednou za čas dopřát nějakou tu masáž.

Klasika proti thajskému stylu

Asi každý zná tradiční formu masáží, alespoň tedy z vyprávění. V podstatě se jedná o soubor úkonů, které mají zajistit prokrvení a uvolnění jednotlivých partií těla. Často nejde o nic extra šetrného, právě naopak. Někdy může být masáž i docela bolestivá, a to i když je prováděna správně.

Mnohem šetrnější je original Thai Massage, kterou je možné docílit prakticky stejného výsledku, ovšem způsob provedení se dost liší. Hodně laiků se domnívá, že tento druh masáží má erotický podtext, nicméně se hluboce mýlí.

Je mnohem delší

Standardně se chodí na masáž určitých částí těla, konkrétně třeba ramene. Thajská alternativa však bere tělo jako jeden celek a zaměřuje se tedy stejnou měrou na všechny části. Díky tomu odchází klient ze salónu vždy maximálně uvolněn, což je samozřejmě správné. Na druhou stranu je ovšem potřeba počítat s nutností vyhradit si dostatečné množství času.

Forma strečinku

Na rozdíl od klasiky je thajská masáž spíše o strečinku jednotlivých tělesných partií. Masér či masérka vybrané části těla rozličně nastavuje a natahuje tak, aby byl pasivní strečink co nejúčinnější. Samozřejmě, že i v tomto případě se využívá uvolnění svalů klasickou metodou, avšak méně, než je našinec zvyklý.

Kvalitní thajské masáže jsou po všech stránkách blahodárné, nicméně je potřeba vybrat si podnik, kde pracují pouze profesionálové, kteří vědí moc dobře, co dělají. Mezi takové podniky patří například i Thajské masáže Praha Lanna K.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.