Tažné zařízení má spoustu výhod. Podívejte se na několik pádných důvodů, proč ho mít

18.10.2018

Samozřejmě ne pro každého majitele motorového vozidla je tažné zařízení důležité. Pokud jste si pořídili přívěsný vozík, abyste na něm mohli čas od času převézt stavební materiál, nábytek a jiné objemné předměty, bez tažného zařízení se jednoznačně neobejdete. V létě vás třeba napadne, že si půjčíte obytný přívěs, a tak ho pouze zapřáhnete za automobil a vyrazíte s celou rodinou za dobrodružstvím.

Současná nabídka tažných zařízení je poměrně rozmanitá, tudíž najdete vhodné řešení přímo pro vás. Jestliže plánujete využívat tažné zařízení často, sáhněte po pevné alternativě. V opačném případě je vhodné spíše odnímatelné zařízení, s nímž nejste nijak omezení při couvání a parkování.

Jaká tažná zařízení na auto existují?

Tažná zařízení, jež jsou dostupná na dnešním trhu, se vyznačují dlouhou životností a vysokou nosností. Při výběru byste rozhodně neměli šetřit, protože produkt by měl splňovat vaše nároky a požadavky, nikoliv vás omezovat. Způsobů, jak se dá tažné zařízení na auto připevnit, je hned několik.

Pevná tažná zařízení

První možností jsou pevná tažná zařízení, která se připevňují pevnými čepy. Je možné na ně nainstalovat také nosič kol. Využívají se také u užitkových vozidel anebo automobilů často tahajících větší přívěsy.

Odnímatelná tažná zařízení

Pro občasné použití se hodí odnímatelná tažná zařízení s odnímatelným čepem. Bohužel, pokud máte tuto variantu, musíte se smířit s tím, že na ni nedáte nosič kol. Ovšem na druhou stranu máte výhodu při parkování, neboť vám čep nepřesahuje za vozidlem.

Zařízení pro nosič kol

Za zmínku ještě stojí zařízení pro nosiče kol. Jedná se o specifický typ, jenž může být opět v pevné a odnímatelné verzi. Zařízení je navíc opatřeno zámkem proti krádeži.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.