Studujte na střední škole v USA – získat lze i stipendium

06.06.2019

Studium v zahraničí nemusíte odkládat až na později, když začnete studovat vysokou školu. Už jako deváťáci, nebo kdykoliv během střední školy, se můžete sebrat a odjet studovat až na rok do USA. Studijní agentura CCI nabízí rok studia ve Spojených státech jako cenově nejvýhodnější možnost studia v anglicky mluvících zemích. Ucházet se lze i o stipendium, kdy pak máte studium v hodnotě 250 zcela zdarma.

Cenově nejvýhodnější program studia v anglicky mluvící zemi

CCI nabízí studium na střední škole v USA o délce jednoho školního roku, tedy 10 měsíční pobyt. K dispozici jsou dva programy. Cenově nejzajímavějším je program J1 (vízum J1). Za školní rok bez stipendia zaplatíte jenom 7950 USD, což je zhruba 180 000 Kč.

Tato cena za studium v USA na střední škole v sobě zahrnuje již vše, včetně zpáteční letenky, stravného, pojištění, ubytování i kapesného. Prostě rodiče zaplatí pouze tuto finální částku za studium.

V programu J1 získáte umístění v některé ze státních škol kdekoliv v USA. Školu ani místo si ale nelze vybrat. V rámci studia máte možnost zapojit se do školních sportovcích, kulturních i výtvarných aktivit. Navíc rovněž do aktivit, které pořádá studijní agentura. Student je přidělen do hostitelské rodiny, která je vždy pečlivě vybírána. Za hostitelství rodina nebere žádnou finanční odměnu a dělá to zcela dobrovolně.

Program pro náročné vám umožní vlastní výběr školy

Druhý program je poněkud individuálnější, ale cenově jsou náklady až trojnásobné. Za školní rok zaplatíte 21 000 USD. Což je v přepočtu téměř 480 000 Kč. Máte si však možnost vybrat školu, a to jak státní, tak soukromou. Stejně tak jako hostitelskou rodinu. Díky možnosti výběru školy si lze zvolit takovou, která odpovídá vašim preferencím. Ať již jsou orientovány na sport, výuku jazyka, umělecké činnosti – výtvarné nebo hudební, případně akademicky orientované. Středoškolské studium zde máte navíc možnost ukončit a získat diplom.

Proč jít studovat střední školu do USA?

Že jste zatím o studiu v zahraničí neuvažovali? Anebo ne zrovna v USA, či tak brzy? Změňte názor. V USA pobudete jeden školní rok. Budete cestovat, vyzkoušíte si, jaké je to být možná poprvé v živote samostatným. Uděláte naprosto nepřehlédnutelný skok ve znalostech angličtiny. Najdete si nové přátelé, navíc za „velkou louží“, určitě nejen z USA, ale z celého světa. Poznáte jinou kulturu i jiný způsob života. To vše jsou důvody, proč odjet studovat střední školu do Spojených států.

Pro koho je studium na amerických středních školách určeno?

O studium na americké střední škole se má možnost ucházet kterýkoliv student české střední školy, nebo již žák 9. ročníku základní školy. Ten pak již první rok nastoupí na střední školu v USA. Podmínkou je věk, který musí být v den odletu do USA 15 až 18,5 let. Obecně byste měli mít za sebou dva roky studia angličtiny na české škole.

Chcete získat stipendium a studovat zdarma? Podmínky jsou trochu přísnější, ale šanci máte

Stipendium je v hodnotě 250 000 Kč a znamená rok studia v USA zcela zdarma. Pro získání stipendia musíte prokázat dostatečnou znalost anglického jazyka, a to v testu i v ústním pohovoru. Poslední tři roky studia nesmíte mít z angličtiny horší známku než za 2. Podmínky musíte splnit i studijním průměrem. Průměr celkového vysvědčení nesmíte mít horší než 2,0 za poslední tři roky. Vaší nejhorší známkou na vysvědčení za poslední 3 roky může být 3. K tomu bude po vás vyžadována ještě esej v anglickém jazyce na téma „Proč chci studovat rok na střední škole v USA.“ Podívejte se na podrobnosti, jak získat stipendium na středoškolské studium v USA.

Studium v USA se od toho v Čechách výrazně liší

Přístup ke středoškolským studentům lze srovnat již se studiem na vysoké škole. Výuka je mnohem individuálnější. Běžné je doučování i studium úrovně daného předmětu odpovídající vyššímu ročníku střední školy. Celková délka studia je čtyři roky jako u nás. Studentů je však ve třídách výrazně méně. Obvykle 10 až 15. Student a učitel více komunikují, důraz je kladen na domácí úkoly, které tvoří 40 až 50 % celkového hodnocení za předmět. Celé studium je mnohem zábavnější, nemusíte se bát žádných překvapivých a nečekaných písemek. Součástí studia je i celá řada mimoškolních aktivit.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.