Sportovní vybavení na kolo, které vám nesmí chybět

25.08.2021

Jízda na kole či elektrokole patří mezi velmi oblíbené sportovní aktivity v každém věku. Pro mnoho lidí se stane vášní a zároveň relaxací, díky níž se dostanou na čerstvý vzduch. Abyste si tuto činnost co nejvíce zpříjemnili, je třeba si pořídit nejen kvalitní kolo, ale též řadu doplňků a vybavení, které zajistí maximální komfort a bezpečí.

Funkční oblečení je základ

Cyklistické oblečení vyrobené z funkčních materiálů podpoří vaše pohodlí během cyklistické vyjížďky. Naopak nevhodně zvolené materiály či špatná kombinace jednotlivých vrstev vás může omezovat v pohybu, budete se přehřívat a nadměrně potit. A tím pádem bude váš sportovní výkon výrazně upadat a jízda na kole vás přestane těšit. Co si pořídit? Jednoznačně by to měl být dres na kolo a cyklistické kraťasy. Funkční textilie jsou prodyšné, tudíž umí efektivně odvádět pot od těla, a tím pádem vás udrží v teple. Kraťasy na kolo jsou zhotoveny s ohledem na riziko odření a protržení, proto jim nechybí patřičná odolnost. Zároveň je myšleno na pár drobností, které si zpravidla berete na vyjížďky s sebou. Mobil, klíče a peníze uschováte v kapsičkách na zip. Co se týče základního vybavení kola, kromě helmy jsou to rukavice na kolo, jež nejen že doplní váš cyklistický outfit, ale jsou hlavně bezpečnostním prvkem. Ochrání vaše ruce v případě pádu před štěrkem a eliminují další drobná poranění.

Batoh jako nepostradatelný doplněk

V případě, že plánujete delší i několikadenní výlety, je vhodné pořídit si brašny a batohy na kolo různých velikostí a typů. V nabídce jsou objemy od 10 do 33 litrů, které jsou přizpůsobeny různě náročným cyklistickým aktivitám. Rozhodně požadujte prodyšnou zádovou část, při náročnějších sjezdech se vám bude hodit integrovaný chránič páteře. Velmi praktické jsou možnost vložení vodního vaku a upínací systém pro přilbu.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.