Solární hodinky – ekologický, krásný a spolehlivý doplněk pro každého

09.06.2023

Dnes můžeme najít, co se týče solárního pohonu mnoho druhů elektroniky i jiných spotřebičů, které denně používáme při běžném životě. Možná máte venkovní světla na solární pohon, možná máte dobíjecí stanici, která se dá dobít pomocí solárního dobíjení. Vždy jde o důmyslná zařízení šetrná k přírodě. To platí i v případě, že se podíváme na solární hodinky.

Jak fungují solární hodinky?

Solární hodinky získávají energii ze slunečního světla. Mimo to ale fungují také na umělé světlo, a tak se nám nestane, že by v tmavé místnosti nefungovaly. Mají za sebou mnoho let vyvíjení a zlepšování, ostatně první solární hodinky byly zmíněny už v roce 1976, a to společností Citizen. Ta vytvořila první solární pohon Citizen Eco-Drive, který je v solárních hodinkách až doposud.

Solární hodinky mají žádané přednosti, a to především nižší spotřebu energie, dlouhou životnost a jsou přátelské k lidem, společnosti i životnímu prostředí, a to především.

Solárním hodinkám se pečlivě věnuje také společnost Seiko, která je vyrábí od roku 1978. I solární hodinky Casio patří ke kvalitním.

Se solárními hodinkami budete jistě spokojeni

Je to tak. Nejenže se budou samy od sebe nabíjet, takže vás nečeká pravidelné měnění baterií nebo natahování mechanického strojku. To, jak dlouho se nabíjí, je ovlivněno třemi faktory, a to typem světla, intenzitou světla a absorpcí solární energie hodinek.

Zpravidla vás okouzlí jejich design, který je moderní a příjemný. Snadno se používají a příjemně se dobíjí. Pokud bychom je srovnali s jiným typem hodinek, ty solární můžeme označit bez obav za přesné a spolehlivé.

K dispozici vám budou jejich mnohé funkce. Můžete najít modely se stopkami, zobrazením více časových pásem, vodotěsné typy, s kompasem, s GPS, teploměrem, barometrem, výškoměrem nebo LC displejem.

Solární hodinky vás jistě nezklamou.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.