Smyssly. Jedinečná česká přírodní kosmetika, kterou nepřehlédnete

09.03.2021

Stejně jako vše okolo nás, mění se s postupem času i koncept péče o pleť. Celosvětově získává na popularitě přírodní kosmetika. Stále více žen touží po zdravé, přirozené kráse a chce svému tělu dodávat to nejlepší - jak zevnitř, tak i zvenku. Jedná se o filozofii a styl života zároveň; už dál nechceme sebe ani přírodu zatěžovat zbytečnými škodlivinami. Česká přírodní kosmetika Smyssly tomuto trendu dokonale vyhovuje.

Průkopníci světové přírodní a bio kosmetiky začali představovat své první výrobky před necelým stoletím. Do České republiky přišel tento trend v plné síle někdy v devadesátých letech minulého století a od té doby urazil úctyhodnou cestu. Ve srovnání s dalšími zeměmi se - co se produkce týče - určitě nemáme za co stydět a zákaznic stále přibývá.

Smyssly a jejich historie

Během uplynulé dekády se také v Čechách objevily zcela nové luxusní značky. Mezi ty patří i přírodní kosmetika s krásným názvem Smyssly. V roce 2017 ji založily dvě ženy sobě nejbližší - matka a dcera, obě původem ze Slovenska. Do přírodních pleťových produktů se nicméně obě dámy zamilovaly už dlouho před založením své rodinné firmy. Samy si už tenkrát kosmetiku vyráběly pro vlastní potřebu a tím to vlastně všechno začalo.

Svou první řadu péče o pleť uvedly na trh pod poněkud krkolomným názvem Ushuaya. Zanedlouho od něj ale ustoupily a nahradily ho jednodušším a výstižnějším jménem, které se používá dodnes. Slovo Smyssly celkově úspěšně vystihuje značku, která mimo jiné vizuálně dobře vypadá a neztratí se ani za hranicemi našeho státu.

Vývoj a design

Pracovní role mají obě dámy perfektně rozdělené . Maminka Cecílie je odbornicí na složení a vývoj produktů. Neustále zkoumá, míchá a testuje. K výrobě používá vzácné oleje (mandlový, arganový, makadamiový či vzácný amarantový) v kombinaci s dalšími naturálními materiály, jako jsou například mleté perly nebo hydralizované hedvábí. To vše většinou zastřeší lehkou a podmanivou vůní bambusu a lotosového květu. Z její laboratoře nevyjde produkt, který by neměl minimálně 90% obsah přírodních složek!

Dcera Silvie má zase ráda design a díky této její vášni dostaly všechny výrobky zcela jedinečné obaly. Použité jsou především recyklovatelné materiály, jako je sklo, textil, zbytkové dřevo nebo kůže. Alespoň tam, kde to jde, protože ne vždy je to stoprocentně možné. Pak se to bez trochy plastu bohužel neobejde. Výsledný efekt je ale v každém případě minimalistický a krásný; je jakýmsi autorským podpisem samotné značky. Produkt od Smyssly si zaslouží čestné místo ve vaší koupelně nebo nočním stolku.

Produktová řada

Řada výrobků nabízí kompletní péči o pleť obličeje, těla a navíc i úžasné doplňky.

Obličej

Na své si přijde jakýkoliv typ pokožky v každém věku. Svůj každodenní rituál začněte čištěním, poté aplikujte sérum a nakonec krém zvolený podle typu a zralosti pleti.

Tělo

Smyssly mají v nabídce velmi zajímavá přírodní mýdla vyrobená z bambuckého másla, s přídavkem kofeinu či bambusového uhlí. Uložit si je můžete na dřevěnou značkovou mýdlenku. A po koupeli pak hýčkejte své tělo přírodními oleji s výtažky z perel či hedvábí.

Doplňky

V nabídce najdete mimo jiné masážní pomůcky. Tělo můžete povzbudit věhlasnými destičkami gua-sha, obličej pak masážním válečkem. Všechny tyto doplňky jsou vyrobené z přírodních drahých kamenů nebo dřeva.

Mořský kolagen

Ve Smyssly vědí, že se o krásu musíme starat nejen zvenku, ale i zevnitř. Do své kolekce tvůrkyně značky zahrnuly i kolagen v prášku, vhodný k rozmíchání ve vodě a každodennímu popíjení.

Ať už zastáváte pouze ryzí přírodu nebo žádné preference nemáte - značka Smyssly určitě stojí za vyzkoušení.

Podporujete pouze přirozenou krásu, nebo věříte tomu, že k dokonalosti je nutná i nějaká ta chemie? Napište nám, zajímá nás to!

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.