Skvělé služby na Lipně

20.07.2018

Lipno je někdy označováno jako Jihočeské moře. Jedná se o největší vodní nádrž u nás (téměř 49 km2), která byla vybudována na řece Vltavě. Toto přehradní jezero tak patří mezi nejoblíbenější prázdninové destinace nejen pro Čechy, ale i pro řadu hostů z ciziny. Nádherná okolní příroda, která je částečně součástí Chráněné krajinné oblasti Šumava, koupání v Lipnu i bazénech, možnost projížděk po jezeře, příležitost pro další vodní sporty a řada turistických atrakcí pro různé věkové kategorie – to všechno je letní Lipno.

Jedním z center letních dovolených je Lipno nad Vltavou. Najdete ho blízko přehradní hráze na levém břehu jezera. Tato obec s pouhými několika stovkami stálých obyvatel prošla v posledních desetiletích bouřlivým rozvojem. Díky investorům zde vyrostla populární Marina Lipno, řada hotelů a dalších ubytovacích kapacit, restaurace a pestrá nabídka služeb pro turisty.

Přímo v Lipně nad Vltavou je Aquaworld Lipno s krytým bazénem. Právě z něj je krásně vidět jezero Lipno. Přímo v budově Aquaworldu je také Hopsárium s trampolínami, prolézací věží, skluzavkami a další zábavou pro celou rodinu. Nedaleko je také Lanový park, osmnáctijamkové hřiště na minigolf, volnočasový areál RYBAR s řadou atrakcí a rybím bistrem. Konají se tu i koncerty.  Severně od obce je lesní hřiště Království lesa, Stezka korunami stromů a Lanový park Lipno.

Ubytovat se můžete v kempu, penzionech, hotelech, nebo si pronajmout vlastní vilu. Na jihozápadním okraji Lipna nad Vltavou najdete kemp Modřín a vedle něj také Amenity Resort Lipno s čtyřhvězdičkovým hotelem, luxusními i standardními domy, bungalovy a plážovou chatou. Je tu také dvacetimetrový krytý bazén s mořskou vodou, Wellness centrum se saunami, vířivkami, Kneippovým chodníkem a Sport Arena, kde je bowling, lezecká stěna, kryté kurty pro tenis, squash a badminton i stoly pro stolní tenis. Je tady i golfový simulátor a na vlastní hotelové pláži je hřiště na beach volejbal či nohejbal. Můžete se také nechat namasírovat, nebo si půjčit jachtu či kajak a projet se po vodní hladině. Jsou tu i půjčovny sportovního vybavení. Přijeďte a na dovolenou na Lipně dlouho nezapomenete.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.