Školní batohy a aktovky pro prvňáčky

11.04.2019

Vybíráte školní batoh pro prvňáčka? Vybírejte pečlivě! Nevhodně zvoleným zavazadlem můžete ohrozit správný vývoj jeho páteře! Obzvláště pro prvňáčky, kteří se většinou do školy velmi těší (bohužel brzy procitnou), je školní batoh či aktovka nesmírně důležitý. Mnozí rodiče jim je proto pořizují s poměrně velkým předstihem. Budoucí školáci jejich nošení pak náležitě trénují před zrcadlem. A skutečně si to užívají.

Výběr aktovky či batohu nepodceňujte

Toto nadšení sice většinou zmizí po prvním půl roce školní docházky, což ovšem nic nemění na faktu, že na výběru školního batohu či aktovky by si rodiče měli dát záležet. Školní batoh stejně jako aktovka se dítěti v první řadě musí líbit.

Batohy pestrých barev a motivů

Toho lze dosáhnout poměrně snadno, neboť většina batohů pro prvňáčky je skutečně designově zajímavá a poutavá. Velké oblibě se proto u dětí těší aktovky a batohy pestrých barev s různými motivy, ať již zvířátek, kytiček, aut, či pohádkových postaviček.

Anatomická záda a silné popruhy

Dětský batoh či aktovku ovšem nedělají jenom pestré obrázky. Pro správný vývoj páteře jsou nejlepší tzv. anatomické batohy. Ty jsou totiž vybavené silnými popruhy a anatomicky tvarovanými zády zasazenými do lehké hliníkové konstrukce, jež umožňuje rovnoměrné rozložení zátěže. To je pro zdraví prvňáčkových zad nesmírně důležité.

Zaměřte se na hmotnost batohu

Svou pozornost ale zaměřte i na váhu batohu či aktovky (podle normy by neměla být vyšší než 1200 gramů) a na dostatečné množství kapes a přihrádek, které budou muset pojmout veškeré školní potřeby.

Důležité odrazky

Na aktovce i batohu by dále neměly chybět reflexní odrazky, jejichž úlohou je dítě zviditelňovat. To je důležité především v šeru a mlze, kdy děti bez reflexních prvků v provozu na určitou vzdálenost skutečně nemusí být vidět.

Nakupujte na bagmaster.cz

S bohatou nabídkou školních batohů i aktovek se setkáte například na e-shopu značky Bagmaster. Školní batohy pro prvňáčky této značky samozřejmě splňují veškerá bezpečnostní kritéria a přitom neváží ani jeden kilogram! Cenově výhodné jsou kompletní sety v podobě batohu se sáčkem na bačkůrky, penálem, ale i krabičkou na svačinu a lahvičkou na pití. Vaší pozornosti by však neměly uniknout ani aktovky pro prvňáčky řady POLO, EPSON a LIM s magnetickou sponou, která dětem usnadňuje otevírání.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.