Reflexní vesty využijí řidiči, cyklisté, chodci i děti

03.02.2021

Tento praktický kousek oblečení nám může zachránit i život. Je nedílnou výbavou záchranářů, hasičů, policistů i řidičů. Využití reflexní vesty je však mnohem rozsáhlejší.

Nelze pochybovat o tom, že je reflexní vesta účinná a praktická. Jedná se o vestu, která je na povrchu potažená reflexními proužky. Díky ní jsme na silnici či v provozu lépe vidět, a odvracíme tím riziko úrazu.

Z čeho je vyrobena?

Nejčastěji jsou reflexní vesty vyrobeny z vysoce kvalitního polyesteru, na němž jsou aplikovány reflexní proužky. Pokud jde o výběr barev, lze koupit oranžovou, žlutou, zelenou, růžovou i modrou. Barva reflexních pásků je stříbrná. Když si vestu za snížené viditelnosti oblečete, je vás vidět i z dvousetmetrové vzdálenosti! To je opravdu nejmenší věc, kterou můžete pro svou bezpečnost udělat. Samozřejmě tím chráníte i další účastníky provozu a kolegy v práci.

Kdo se bez vesty neobejde?

Reflexní vestu používají denně policisté, protipožární jednotky, pracovníci údržby silnic a technických služeb. Ve tmě a za snížené viditelnosti by bez ní nemohli fungovat. Tento bezpečností oděv je rovněž klíčový při cestování autem. Reflexní vesta do auta je povinným standardem. Ocení ji cyklisté a chodci, kteří vyrážejí brzy ráno do práce anebo se z ní pozdě večer vracejí. V neposlední řadě by ji měly nosit děti. V zimním období je venku šero či tma ráno i odpoledne. I když se vyrábí pro nejmenší oblečení s reflexními prvky, dětská reflexní vesta zajistí stoprocentní viditelnost. Navíc je lehoučká, dobře se obléká a koupíte ji za hubičku.

Reflexní prvky stojí pár korun

Investujte do vlastní bezpečnosti a ochraňujte své blízké. Pomocí reflexních prvků, jako jsou vesty, pásky, nažehlovací obrázky, šátky, přívěsky a samolepky se vám to podaří. Při procházce s kočárkem na něj umístěte reflexní prvek, jen tak vás bude dobře vidět. To samé platí při venčení psa, i on by měl být opatřen reflexním elementem.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.