Proč podpořit české výrobce při nákupu dětského oblečení?

04.02.2020

Oblečení pro děti musí být z příjemného materiálu, pohodlné a perfektně sedět. Jen za těchto podmínek ho budou naši nejmenší rádi nosit, neboť nebude dráždit jejich citlivou pokožku a zároveň budou mít volnost pohybu.

Upřednostňujte české značky

Při nákupu dětského oblečení je prvním kamenem úrazu materiál. Spousta lidí dává přednost levnému oblečení dováženému z Číny, protože v jeho prospěch hovoří hlavně nízká cena. Té je dosaženo nekvalitními materiály obsahujícími řadu umělých příměsí a odbytým zpracováním. Takovéto oblečení dítěti dobře nepadne, na mnoha místech ho může škrtit a kvůli umělým neprodyšným materiálům se na dětské pokožce objevuje vyrážka. Oproti tomu čeští výrobci používají pouze látky vyrobené v Čechách ze 100% bavlny. Výjimkou tvoří pouze softshell a fleece, které je nutné dovážet.

Aby vše sedělo jako ulité

Dětské mikiny, lacláče, šátky na hlavu, pyžama a bundy je možné velikostně přizpůsobit postavě vašeho dítěte. Hravě si s nimi poradí české švadleny, které s láskou oblečení pro vaše nejmenší už 10 let šijí. Oceníte zejména praktický design, veselé barevné provedení a rychlost ušití. Například flísová mikina vyrobená ze silnějšího mikrofleecu, jenž nežmolkuje a drží tvar, má rukávy řešené do ohrnovacích manžet. Díky tomu je můžete prodloužit až o 2 velikosti, čímž ušetříte na nákupu mikiny větší. Dělá vám starosti, že vaše školkové dítě má kvůli hraní na koberci na teplácích věčně prodřená kolena? Pořiďte mu univerzální fleecové kalhoty s dvojitými koleny. Jsou příjemnější při klečení a zároveň odolnější vůči prodření. Tyto kalhoty mají regulaci pasu na gumu a stahování na kotnících. Dítě je může nosit doma, ale též v chladnějším počasí venku. Stejně jako u jakéhokoliv kusu oblečení není problém ušít je na míru postavy dítěte dle vašich požadavků.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.