Proč mít při freeride lyžování kvalitní hole, chrániče a rukavice?

26.10.2021

V posledních letech si mnozí Češi oblíbili freeride lyžování. Nevyhledávají tak dokonale upravenou sjezdovku, ba naopak preferují aktivitu ve volném terénu. Někteří lyžaři si myslí, že jsou tito nadšenci kaskadéři, ale jen proto, že freeride nevyzkoušeli.

Nutno podotknout, že v České republice nenajdeme mnoho míst, kde se dá freeride provozovat. Klíčem k úspěchu jsou totiž velké kopce, dostatek sněhu a ideální terén. Pokud se však vydáte do rakouských či švýcarských středisek, budete nadmíru spokojeni.

Bezpečnost především

Tento styl lyžování je prostě jiný, proto si zaslouží i speciální výstroj. Jako první si musíte pořídit freeride lyže. Na první pohled jsou delší, rovnější a širší. Má to své opodstatnění, protože musí zvládnout pohyb v prašanu. Sníh je nestabilní a s normálními lyžemi byste se do něj propadli. Záleží jen na vás, zda si pořídíte univerzální model anebo vytuněné lyže. Milovníci freeridu moc dobře ví, že jízda náročným terénem není med, proto musí mít i kvalitní hole. Nejlepší však je, pořídit si výbavu jako celek.

Co budete potřebovat?

Když už máte super freeride lyže, zaměřte se na hole. Bez nich se totiž nikam nedostanete. Ani výběr holí není složitý. Stěžejními ukazateli jsou ideální rozměry. Samozřejmě záleží i na materiálu. K nejpopulárnějším patří hole z hliníku, protože jsou odolné a dobře se s nimi manipuluje. Carbon hůlky ocení lyžaři při adrenalinovém lyžování především díky lehkosti a dobrému úchopu. Lyžovat v horách je nejen zábavné, ale také nebezpečné. Ne nadarmo mají lyžaři chrániče sloužící k ochraně těla. Je skvělé, že jsou k dostání pro muže, ženy i děti. V tomto ohledu je nejdůležitější chránič páteře. Na sjezdovce vám nesmí scházet ani dobře viditelná přilba, komfortní oblečení a teplé rukavice. Takto vybavení si zimní sport dokonale užijete!

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.