Představení varné konvice SMEG aneb stylová výbava do každé kuchyně

12.12.2019

Potrpíte si na design? Konvice SMEG KLF04 je jedna z nejhezčích, které na trhu objevíte. Kromě toho nabízí i spoustu moderních vychytávek a umožňuje variabilní nastavení teploty. Oproti konkurenčním produktům je možná trochu dražší, ale nejspíš vám vydrží doživotně.

Rychlovarná konvice SMEG s variabilním nastavením teploty se vyrábí v 8 krásných, většinou pastelových, barvách a přináší retro design padesátých let. Značka SMEG, která vyrábí také lednice, toustovače či kávovary, je svým povedeným designem široce známá. Původně vyráběla spíš velké spotřebiče, nyní přichází se sérií těch menších ve stylu 50. let. Ty spojují moderní technologie s exkluzivním designem a vy si jimi můžete v jednom stylu a barvě vybavit celou kuchyni.

Těžká kráska do vaší kuchyně

Když si ji poprvé vezmete do ruky, pravděpodobně vás potěší hmotnost. Konvice váží více než kilogram. Má totiž tělo z nerezové oceli a chromovanou rukojeť, která je trochu náchylná k otiskům prstů, ale vůbec nepálí. Otevírá se stisknutím tlačítka na víku, jenž se zvedá poměrně pomalu, dle výrobce jde o prevenci opaření.

Konvice má maximální objem 1,7 l, najdete na ní také rysky pro 0,5 l, 1 l a 1,5 l, čtvrtlitrové přírůstky jsou značeny jednoduchými čarami. Všechny ovládací prvky najdete na 360° základně – je tedy jedno, jak konvici do doku postavíte.

Jak funguje nastavování teploty?

Konvice SMEG KLF04 láká zejména na nastavování teploty, které funguje poměrně jednoduše. Na jedné straně základny máte řadu LED diod, jež reprezentují rozsah teplot od 50 až do 100 °C s velikostí jednoho dílku 10 stupňů. Požadovanou teplotu si nastavíte pohybem páky doprava a doleva.

Co byste ještě měli vědět?

Varný výkon: Vaření trvá konvici trochu déle než konkurenčním konvicím – necelé 3 minuty. Nicméně vždy záleží na tom, jakou teplotu si nastavíte. Ta sedí přesně, výsledky kolísají maximálně o +/- 2 °C.

Udržování tepla: V režimu udržování tepla voda vydrží v požadované teplotě až 20 minut. Musíte ovšem zapnout funkci Keep warm.

Tichý chod: Tato konvice je jedna z nejtišších, které jste kdy viděli. Když vařila vodu na 100 °C, zvládla to pod 72,5 dB. Vydává ovšem zvuky při zapnutí a dokončení procesu vaření, které je možné vypnout pomocí držení tlačítka Keep-warm po dobu pěti sekund.

Konvice SMEG KLF04 je určitě skvělým potvrzením, že pod značkou SMEG se už dlouhá léta prodávají jen ty nejkvalitnější a nejoriginálnější pomocníci do kuchyně.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.