Pozvánka na zářijové akce pro rodiny s dětmi - Jablkobraní a Zažít město jinak na Výtoni

24.08.2023

Dovolujeme si vás i vaše děti pozvat na zářijové akce organizované Muzeem města Prahy - Jablkobraní a Zažít město jinak na Výtoni, obě se konají 16. září.

Jablkobraní

16. 9. 2023 10:00-17:00
Zveme Vás do Zámeckého areálu Ctěnice na tradiční lisování jablek původních odrůd zámecké štěpnice.
Doprovodný program:
* Food Carving sKlárou Kouklíkovou
* Řemeslné ukázky a pestrá nabídka občerstvení
* Program pro rodiny s dětmi
* Soutěž o jablkový štrůdl
Místo: Zámecký areál Ctěnice, Bohdanečská 259/1, 190 17 Praha 9 – Vinoř
Vstup zdarma na akci a do zámku během konání jablkobraní.
Další informace o akci najdete na webu Muzea města Prahy

Zažít město jinak na Výtoni

16. 9. 2023 10:00-21:00
Muzeum města Prahy nabídne vstup zdarma do Podskalské celnice na Výtoni a expozice Zaniklé Podskalí a život na Vltavě, kde si každý může mj. vyzkoušet, jaké to bylo řídit vor. Připraven bude i bohatý doprovodný program v podobě komentovaných vycházek Podskalím nebo venkovního tvoření pro děti nejen v režii muzejních lektorek. Přijďte si s dětmi vyrobit lodičku z korkových zátek, procvičit prsty při vázání lodních uzlů nebo si vyzkoušet tisk obrázků z linorytových šablon. Obrázky lze dozdobit i vlastní sešity či látkové tašky, neváhejte tedy a vezměte je s sebou.

Spolek Hraběnka z Podskalí bude pořádat každoroční SOUSEDSKÉ ROZLOUČENÍ S LÉTEM, tentokrát v prvorepublikovém stylu. V zadní části celnice bude od 14.00 hod. otevřena prvorepubliková vinárna. Chybět nebude ani hudební doprovod, který obstará historický gramofon na kliku – bude se hrát z desek dobová hudba na přání. Od 20.00 hod. pak začne promítání pásma filmů vztahujících se ke starému Podskalí a k vodě. Veškerý program je zdarma a kdo dorazí dobově oblečený, dostane navíc sklenku podskalského vína.

Místo: Podskalská celnice na Výtoni, Rašínovo nábřeží 412/30, 120 00 Praha 2 – Nové Město
Další informace o akci najdete na webu Muzea města Prahy

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.