Pokud plánujete odstranění jizev - Praha coby centrum estetické medicíny nabízí výjimečný výběr možností a řešení

08.02.2021

Říká se, že jizvy jsou pouze určitým druhem vzpomínek. I kdyby tomu tak bylo, dokážou člověka velmi často potrápit fyzicky, bohužel i psychicky. Dobrá zpráva je, že vám nemusí zůstávat na očích natrvalo. V Praze existují místa, kde vám pomohou k odstranění jizev metodami, jenž fungují velmi dobře a bezpečně.

Jaké možnosti máte a co byste měli vědět, než se do boje proti jizvám pustíte?

Co jsou vůbec jizvy?

Jizva by se dala definovat jako viditelná známka při nebo po hojení rány. Je běžnou součástí procesu zacelování poškozené kůže. některé jizvy po čase úplně zmizí, jiné ale zůstanou viditelné trvale. Mohou za to změny pojivové tkáně.

Jaké druhy jizev existují?

* Běžné (tenké) - vznikly po škrábnutí či menším říznutí. Hojí se poměrně rychle a většinou po sobě nezanechávají žádné trvalé známky.
* Hypertrofické - vystouplé, ale nepřesahují místo poškození nebo zranění
* Atrofické - vtažené, čili zasahují pod okolní úroveň pokožky<
* Keloidní - tento název označuje jizvu, která svou velikostí přesahuje obrys původního zranění. Důvodem je nadměrný růst tkáně. Proč k němu dochází není vědcům zcela jasné, častěji se ale vyskytují u lidí s tmavším tónem pleti.
* Po popáleninách - následkem popálenin se vytváří dosti nevzhledné jizvy, kdy se lidská kůže jakoby “smrskne”. Vytvoří se kontraktura, která omezuje pohyb a vyvolává pocit pnutí.

Jak si správně vybrat místo, kde budou jizvy odstraňovat?

V prvé řadě - vybírejte velmi pečlivě. Neodborný nebo špatný zásah s sebou může přinést zbytečné následné potíže, které dobu vypořádávání se s jizvou akorát ještě prodlouží a celý proces prodraží. Hledejte experta, který má prokazatelné zkušenosti a odstraňování jizev se už nějakou dobu věnuje. Je ideální, pokud má k dispozici fotogalerii odvedených prací.

Dělají se tyto zákroky všude, nebo je nutné někam dojíždět?

Určitě se nezaměřujte jen na hledání pomoci v místě bydliště. Za takto důležitým úkonem, který se týká vašeho těla, se určitě vyplatí si někam dojet! Hledání věnujte dostatek času a zakomponujte do něj i široké okolí. Pokud váháte, pak by vzdálenost neměla být jediným rozhodujícím kritériem. Praha je jakési centrum estetické medicíny, nároky na výkony jsou tu vysoké a experti si mezi konkurencí nemohou dovolit poškodit svou dobrou pověst. Je tedy velká šance, že budete v dobrých rukou.

Jaké metody se k odstranění jizev používají?

Cest a způsobů je několik: * mezi velmi rychlé, efektivní a dlouhodobé odstranění již zhojených jizev patří mikropigmentace (permanentní make-up)
* dlouhodobě se jizvy dají léčit například pomocí různých druhů laseru
* doma pak můžete aplikovat různé gely, náplasti a masti, které pořídíte v lékárně nebo zdravotních potřebách
* vzhled vystouplých jizev může lékař vylepšit pomocí kortikoidových injekcí
* vpadlé lze vyplnit kyselinou hyaluronovou, opět podávanou injekčně
* velmi velké nebo problematický řešitelné jizvy mohou vyžadovat radikální řešení prostřednictvím chirurgického zásahu

Kolik léčba nebo odstranění jizev stojí?

Zde neexistuje jednoznačná odpověď, protože záleží na velikosti a typu jizvy. Také existují metody, které mají okamžitý efekt s jednorázovou platbou (mikropigmentace, chirurgické odstranění, injekce), nebo efekt postupný, s částkami rozloženými na dobu neurčitou (laser, krémy). V každém případě se obraťte na vámi vybraného odborníka a požádejte ho o konzultaci. Většinou bývají zdarma. Malé procento zákroků může také plně či částečně hradit zdravotní pojišťovna.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.