Pokémon na výsluní – karty, seriály i zábavné hry

21.09.2022

Snad každý zná fenomén Pokémon. Jedná se o oblíbený seriál, ke kterému vzniká celá řada doplňkových produktů, jako jsou například sběratelské kartičky nebo zajímavé hry. A jedná se nejenom o zábavu pro děti, ale i pro mladší dospělé, kteří na Pokémonech dříve vyrůstali. Podívejte se, co by vám nemělo uniknout, když se chcete dozvědět více informací o tomhle fenoménu, který se znovu stává populární.

Oblíbený seriál, který nastartoval šílenství

Pokémon je původně seriál, který se na obrazovky televizí dostal kolem roku 2000. Od té doby se těší velké popularitě především mezi dětmi. Všichni tak chtěli vlastní Pokémony a sbírat jich co nejvíce. Objevují se Pokémon kartičky, které jsou sběratelské, ale zároveň se s nimi dá hrát propracovaná hra, během které se stanete na chvíli trenérem Pokémonů a pokoušíte se porazit soupeře.

Sběratelská vášeň

V dnešní době jsou již první série poměrně staré, takže jsou Pokémon karty zajímavým sběratelským koníčkem. Pravidelně vychází stále nové edice, kde se tradičně objevují běžné, ale i vzácné karty, jejichž cena je vyšší. Dají se prodávat nebo vyměňovat pro jednodušší doplnění celé sbírky z dané edice. A pokud doma náhodou máte v dobrém stavu původní karty z prvních sérií, mohou mít až překvapivě vysokou cenu. Takže až narazíte na staré album s kartičkami Pokémonů, raději je pořádně prověřte.

Hry pro děti i dospělé

Kromě karet a sledování seriálu se v nedávné době objevily i hry s tématikou Pokémonů. Velké pozornosti se těší hlavně hra Pokémon GO, která v roce 2017, kdy hra odstartovala, pohltila nejenom děti, ale i mladé dospělé, kteří vyrůstali na sledování seriálu a chytáním Pokémonů ve venkovním prostředí se znovu vrátili do dětských let. Pokémon hry samozřejmě existují i na konzole a na počítač.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.