Podzim v Česku – užijte si největší města

06.10.2023

Možná je pro vás překvapující, že vás na dovolenou zveme do našich metropolí, Prahy a Brna. Jsme zvyklí se na dovolené uvelebit někde v menším městečku, kde není takový ruch. Ovšem vezměte si, že třeba během filmového festivalu v Karlových Varech to také žije, a jak tam lidé jezdí na dovolenou. Navíc Praha a Brno jsou hojně navštěvované cizinci, tak proč bychom naše klenoty nepoznali také? Podzim je ideální doba, kdy tady není právě přetlak turistů.

Srdce Česka – ubytování v Praze

Matička stověžatá, metropole naší země, to je zkrátka Praha. Místo, kam vás stejně jako do Brna moc průvodců neláká, protože je nenapadne, že byste o svém volnu chtěli poznávat hlavní město. Leckdo do Prahy přijede na skok třeba za nákupy nebo zde má jednodenní akci. Pobývat tu více dní, to už tak časté není. Proč ale? Někdo si myslí, že v metropoli je tolik vyžití, že by stejně vše nestihl, tak dovolenou zavrhne. Jiný má pocit, že ubytování v Praze musí stát velké peníze. Ani jedno z toho neplatí. Právě díky pestrému vyžití si můžete naplánovat program dopředu. A co se týká peněz za ubytování, pak věřte, že v Praze je nejširší výběr cenových relací. Můžete bydlet více na kraji, je zde hustá síť městské hromadné dopravy, takže v centru jste za půl hodiny. I v centru Prahy se však najdou příznivé ubikace. Na Václavském náměstí jsou i hotely, kde noc stojí jako levnější ubytování právě během filmového festivalu ve Varech (cca 2000 korun).

Moderní dovolená v Brně

Nuda v Brně? Tak to ani náhodou. Tato moravská metropole je velmi moderní a nabízí turistické atrakce ve všech podobách. Jsou tu skvělé podniky, kde se fantasticky najíte. O místních farmářských trzích i pražští šéfkuchaři říkají, že takové v Praze nejsou. Najdete zde mnoho galerií, pořádají se tu zajímavé akce a veletrhy. A protože dovolená v Brně se rovná dovolenkování na jižní Moravě, můžete navštívit i nějaký ten vinný sklípek. Vyberte si podzimní pobyty dle svého gusta. Mrkněte se na ubytování na Hotel.cz.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.