Plánujete dovolenou na Slovensku? Poradíme vám, kam můžete zavítat

18.09.2023

Slovensko je často nazývané srdcem Evropy, přičemž se jedná o zemi plnou historických památek, úchvatné přírody a pohostinných obyvatel. Ať už tedy máte rádi hory, historii, nebo jedinečné kulturní zážitky, Slovensko vám nabízí vše a mnohem více. V následujících řádcích vám poskytneme hned několik praktických tipů.

Ještě na začátek, pokud se chystáte na Slovensko, podívejte se na hotely a ubytování na Hotely.cz.

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry jsou nejvyšším pohořím na Slovensku a otevírají nádherné výhledy. Připraveny jsou navíc četné turistické trasy a v zimních měsících Vysoké Tatry poskytují dokonalé podmínky pro lyžování a snowboardování. V oblasti se nachází celá řada horských chat, kde si můžete odpočinout, a přírodních jezer, z nichž nejznámější je Štrbské pleso. Ubytování na Slovensku, konkrétně tedy ve Vysokých Tatrách, je k dispozici v mnoha cenových relacích.

Bratislava

Bratislava jakožto slovenská metropole rozprostírající se na březích Dunaje se chlubí bohatou historií i kulturou. Prozkoumejte půvabné Staré Město s úzkými uličkami, navštivte Bratislavský hrad a zastavte se také v některé z místních kaváren. Co se týče ubytování, čekají na vás různé hotely v Bratislavském kraji. Některé jsou rodinného charakteru, jiné jsou zase luxusní a only-adult.

Spišský hrad

Spišský hrad je jedním z největších hradních komplexů ve střední Evropě, který je dokonce zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento impozantní hrad dominuje krajině a nabízí nádherné výhledy na okolní krajinu.

Slovenský ráj

Slovenský ráj je zase národní park s mnoha turistickými trasami, jež vedou přes úchvatné kaňony, vodopády a lesy. Pro ty dobrodružnější povahy je k dispozici řada náročných tras s žebříky a řetězy. Podívejte se na hotely v Hrabušicích, a potom prozkoumejte daleké okolí.

Slovensko je země s nesčetnými klenoty. Ať už hledáte aktivní dovolenou v přírodě, kulturní zážitky, nebo historické památky, Slovensko vám poskytne nezapomenutelné zážitky.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.