Pět tipů na ubytování v Beskydech

21.04.2023

Pohoří Beskydy leží ve stejnojmenné chráněné krajinné oblasti. Smrk, Radhošť, Travný i nejvyšší Lysá hora a další vrcholy lákají každoročně turisty od nás i ze zahraničí nejen na lyžování, ale také na letní pobyty. Krásná příroda v krajině, kde se vysoké vrcholy porostlé hustými lesy střídají s hlubokými údolími, je tím pravým místem pro skvělou dovolenou. A také nabídka ubytování je široká a uspokojí klienty milující pohodlí i přírodní tipy. Stačí si vybrat.

Medvědí chata

Na samotě (a u lesa) nedaleko obce Ostravice se nachází moderní chata, v níž se může ubytovat až 12 osob. Ve 4 ložnicích je k dispozici 10 klasických lůžek a 2 přistýlky. K nim náleží také 2 koupelny, 2 WC a kuchyňka. Jedná se tak o ideální místo pro rodinnou dovolenou, nebo pro oddech s partou přátel. V létě je k dispozici venkovní bazén, sauna a koupací káď, venkovní posezení, terasa a gril. Koupaliště je ve 4 km vzdálené Ostravici a v zimě to na nejbližší sjezdovku budete mít necelých 5 km.

Luxusní srub

I na horách si můžete dopřát luxusní ubytování ve srubu, který najdete ve Frýdlantu nad Ostravicí. Roubená budova nabízí 4 ložnice pro až 8 osob, 2 koupelny, 2 toalety, kuchyň a společenskou místnost s prosklenou stěnou. K relaxaci je určena sauna a vířivka s krásným výhledem, k dispozici je také venkovní posezení, terasa, gril a altánek v udržované zahradě. Pro děti je připravena dětská postýlka, trampolína a pískoviště. Zahrát si můžete kulečník nebo si v chladném počasí zapálit krb. U objektu je možné zaparkovat až 4 auta, pozemek kolem srubu je oplocený. V létě na koupaliště i v zimě na sjezdovku to budete mít jenom pár kilometrů.

Chalupa u Hanáků

Jako z pohádky vypadá Chalupa u Hanáků, kterou najdete přímo u vleku (300 m) v lokalitě Horní Bečva. Rustikálně vybavená chalupa ubytuje až 17 osob, z toho 4 na přistýlkách, a je tak ideální základnou pro dovolenou s širší rodinou. V chalupě je 6 ložnic, 1 koupelna a 1 WC. Moderní kuchyně a příjemná jídelna s krbem a terasa, ohniště, gril, venkovní bazén, dětské hřiště, houpačka i kurt na volejbal a další zařízení vám poskytnout perfektní zázemí. U chalupy zaparkuje až 5 aut, pozemek je částečně oplocený. Biotop Bečva ke koupání je necelých 5 km daleko.

Penzion Helena

Přímo na hranicích se Slovenskem v obci Dolní Lomná se nachází penzion s restaurací, zahradou a krásným bazénem. V penzionu jsou celkem 4 apartmány, každý s vlastní koupelnou a WC. Venkovní posezení, altánek, zahradní houpačka i venkovní krb, stejně jako dětské hřiště, trampolína a další vybavení jsou lákadlem hlavně pro rodiny s dětmi. Zaparkuje tu až 5 aut a ubytovat se můžete sami i s přáteli. V zimě je nejbližší lyžování 5 km daleko.

Dřevěnice u vleku

Roubená stavba zahrnuje 2 apartmány, v nichž se ubytuje až 18 osob (z toho 4 na přistýlkách, které mají k dispozici také 2 koupelny a 3 WC. Venkovní posezení, terasa a gril jsou skvělé v létě, v zimě zase můžete relaxovat v sauně a pro děti je dětský koutek i uvnitř. Ski areál Rališka je jen 100 m od ubytování, biotop Bečva pro letní koupání je 5 km vzdálený. U dřevěnice zaparkuje až 6 aut.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.