Penzion na Vysočině vám zajistí během dovolené pohodlí

29.04.2021

Samotný výběr destinace pro letní dovolenou není náročný. Česká republika skrývá nespočet zajímavých míst poblíž koupání, sportovního vyžití, historických a přírodních klenotů. Když si zajistíte ubytování v útulném penzionu Vysočina, budete naprosto spokojení.

Proč zrovna Vysočina?

Kraj Vysočina je nádherný a nabízí toulky zapadlými vesničkami i velkými historickými městy, hlubokými lesy i cestičkami s romantickými vyhlídkami. Po ruce jsou prastaré kostely, muzea, ale také technické a přírodní skvosty. Jihlava upoutá zoologickou zahradou, město Telč unikátním jádrem zapsaným na Seznam světového dědictví UNESCO, Třebíč židovskou architekturou a Humpolec kuriózním muzeem Hliníkárium. Penziony na Vysočině se nacházejí v místech, která stojí za návštěvu!

Romantika na každém kroku

Návštěva Vysočiny se neobejde bez prohlídky historického centra Jihlavy a labyrintu podzemních chodeb. Možná jste nevěděli, že se zde nachází druhé největší podzemní bludiště Česka. Penziony Jihlava jsou nedaleko překrásného náměstí, zoologické zahrady, aquaparku. Jihlavská příroda je prošpikována cyklostezkami a trasami pěší turistiky. Pokud budete mít čas, vyzkoušejte dálkovou cyklotrasu vedoucí až do Rakouska.

Toulejte se tajemnými uličkami

Jakmile se rozhodnete pro penzion Třebíč, nešlápnete vedle. Město patří k nejkrásnějším na Vysočině. Na první pohled upoutá gotickým, románským a barokním nádechem, tajenými uličkami i židovskou čtvrtí. Projděte se kolem židovského hřbitova, který je nejrozsáhlejší v celé české republice a prohlédněte si i baziliku sv. Prokopa. Okolí Třebíče je protkáno trasami pro cyklisty a výlet si můžete udělat do Jihlavy, Telče či Humpolce.

Najít útulné penziony není díky portálu Penzion.cz věda. Najednou se před vámi objeví stovky pohodlného ubytování na nejkrásnějších místech Čech i Moravy.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.