Oslavte Velikonoce v lázních

22.02.2023

Velikonoce jsou v křesťanství vnímány jako oslavy znovuzrození Ježíše Krista, ovšem v současné době mají nejen duchovní podobu, ale jedná se taktéž o kulturní, společenskou a komerční událost. Velikonoce jsou svátky prodlužující víkend, a proto by byla škoda nevyužít ho na odpočinek a relaxaci v některých českých lázních. V následujících řádcích vám poskytneme hned dva zajímavé tipy.

Pokud nechcete trávit Velikonoce z jakéhokoliv důvodu v domácím prostředí, nemusíte, stačí si vybrat lázeňský pobyt. Lázně mají v České republice obrovský význam.

Lázně Třeboň

Třeboň je půvabné lázeňské město s neopakovatelnou atmosférou, které si vás podmaní především zachovalým historickým jádrem. Tamní lázeňská tradice odstartovala v roce 1883, kdy vznikl i první lázeňský dům. Od samotného počátku lázně Třeboň využívají ke svým procedurám vzácnou slatinu získávanou z místnost rašelinišť.

Lázně vítají hlavně pacienty s onemocněními pohybového ústrojí, ať už se jedná o degenerativní onemocnění kloubů, revma, osteoporózu, bolestivé stavy páteře či kloubů, nebo stavy po úrazech a operací. Slatinné koupele mají blahodárný vliv na celý organismus, protože se dokonale prohřeje, navíc kůži je poskytnuta potřebná hydratace.

Lázně Darkov

Pokud byste hledali jedny z nejstarších jodových lázní v celé Evropě, narazili byste i na lázně Darkov, kde se používá k procedurám jodobromová solanka. První lázeňská sezóna byla v těchto lázních zahájena v roce 1867. Jodobromová solanka pomáhá lidem s problémy pohybového aparátu, onemocněními nervového a oběhového ústrojí anebo kožními či gynekologickými nemocemi.

V lázeňských domech v Třeboni i Darkově na vás čekají zajímavé pobytové balíčky. Velikonoční pobyt v lázních si užijete se vším všudy, navíc svému organismu dopřejete to, co potřebuje. Po náročných pracovních týdnech a měsících si i tělo zaslouží náležitou péči, nemyslíte? Velikonoce v lázních jsou ideální způsob, jak zanedbávání svého organismu a těla napravit.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.