Olivové háje na severu Chorvatska dávají skvělé plody, ochutnáte také?

18.12.2019

Nevšední vůně, která nezklame ani ty největší gurmány. Přesně tak se dají charakterizovat prémiové olivové oleje, jež se pyšní označením extra panenský. Lisování za studena zachová všechny prospěšné látky a také delikátní aroma, díky němuž budete při výrobě kulinářských specialit zase o pomyslný stupínek výše. Byla by jistě škoda se v kuchyni nezdokonalovat? Zvláště pak, když jižní pochoutky jsou dnes v kurzu – lehký jídelníček přispívá i k hubnutí a nikdy po něm nebude bolet břicho…

Stáčí se opravdu s láskou, poděkujte panu Chiavalonovi

V dnešní době je bezesporu olivový olej číslem jedna – nic proti máslu nebo jiným olejům – ale zlato může mít jen jeden a přínosy pro zdraví jsou zcela bezkonkurenční. Pokud jej v kuchyni používáte jen zřídka, je to velká škoda. Už jen proto, že může prospět zažívání, podpořit funkci jater a lesklejší vlasy na sebe také nenechají dlouho čekat. Olivový olej Chiavalon, jenž se vyrábí jen v souladu s přírodou, bez chemie a rafinace, teď nově míří i do českých zemí. Nese jméno rodiny, která na Istrii pěstuje olivovníky několik generací. Řada různých ocenění napříč světadíly je důkazem, že práce, kterou odvádí rodinná farma Chiavalon, má rozhodně něco do sebe. Takovou chuť olivových olejů ocení ti nejnáročnější gurmáni z celého světa!

Pojďme si představit jednu z pěti vlajkových lodí tohoto chorvatského olivového výrobce, která nese název Chiavalon Atilio. Pokud máte rádi dezerty, je skutečně – jak se říká – tím pravým ořechovým! Nakonec, chuť mandlí v tomto olivovém oleji poznáte také, stejně jako čekanku nebo mátu. Výborně se ale hodí i ke steakům, byť Atilio a čokoláda, to je jasné číslo jedna. Ruční sklizeň poblíž malého městečka Vodnjan, obliba v německy mluvících zemích, kde má pověst mimořádné kvality. Chiavalon je značka, které se bude na českých stolech rozhodně líbit. Dáte jí šanci mezi prvními a okusíte, jak je lahodná?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.