Novoroční novinky - turistické známky a geocaching

05.01.2018

V novém roce jsme pro Vás na našem webu připravili několik novinek. První z nich potěší sběratele turistických známek a nálepek. Díky spolupráci se serverem turisticke-znamky.cz Vám můžeme u každého tipu na výlet nabídnout seznam turistických známek, nálepek a medailí, které můžete na trase výletu nebo v její blízkosti zakoupit. Seznam najdete vždy v detailu výletu a to jak v textové podobě, tak jako značku na mapě. Kromě toho můžete cíleně hledat výlety, na jejich trase lze známku zakoupit – stačí zaškrtnout položku „turistická známka“ ve vyhledávácím formuláři.

Turistické známky jsou dřevěné plakety s vypáleným symbolem místa, ke kterému se vážou a fungují jako „potvrzení“ o dosažení daného cíle, protože se obvykle dají koupit pouze v daném místě nebo jeho blízkém okolí. Známek ke dnešnímu dni existuje téměř 2500 a nová místa stále přibývají. Kompletní seznam můžete najít právě na serveru turistické známky. Sběratelé se mohou zúčastnit sběratelské hry a získat tak prémiovou turistickou známku a dostat se do žebříčku sběratelů.

Kromě těchto dobře známých dřevěných známek existují i turistické nálepky, které se dají zakoupit na stejných místech jako známky a narozdíl od nich jsou to samolepky zobrazující známkové místo jako barevnou fotografii. Stejně tak u nálepek je možné zúčastnit se sběratelské hry.

Třetím sběratelským artefaktem jsou stamp medaile a štítky (zkráceně stampky). V tomto případě se jedná o ražené medaile, resp. štítky a jejich princip je podobný jako u známek nebo nálepek – také se váží ke konkrétnímu turistickému cíli nebo lokalitě. Koupit je lze především na konkrétních známkových místech, příp.. je lze objednat mailem.

Druhá významná novinka potěší příznivce hry geocaching. U každého výletu zobrazujeme seznam kešek, které lze na výletě nebo v jeho blízkosti odlovit. Stejně jako známky i kešky jsou zobrazeny jako ikonka v mapě pro lepší orientaci. Každá ikonka je prokliknutelná na detaily kešky na serveru provozovatele hry. Více o geocachingu si můžete přečíst v tomto článku.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.