Nevíte kam vyrazit? Zkuste třeba dožínky!

17.08.2023

Léto už se pomalu ale jistě blíží ke svému konci, ale stále ještě máte šanci si užít příjemnou srpnovou či zářijovou atmosféru třeba na dožínkách, pivních slavnostech, vinných koštech, poutích nebo hodech. Konají se ale také posvícení, městské slavnosti a řada dalších akcí po celé republice, stačí si vybrat podle vašich preferencí a místa, kam se chcete podívat. Víkendová akce vám tak může prodloužit prázdninovou atmosféru, i když už se děti budou muset pomalu přepnout na školní povinnosti.

Zajímavé akce na jednom místě

Přehled o tom, co se kde koná, získáte například na webu Mojetrhy.cz. Najdete zde nejen přehled řemeslných a dalších trhů, ale do kategorií rozdělené další akce. Máte rádi originální dílka tvůrců z Fler? Vydejte se do Heřmanova Městce, kde se bude poslední srpnovou sobotu řemeslný FlerMarket Konopáč. 9. a 10. září se zase v Berouně budou konat Hrnčířské trhy.


V plném proudu jsou také nejrůznější oslavy sklizně, ať už se jmenují dožínky, hody nebo posvícení. Třeba první zářijový víkend se budou konat už 30. ročník Chrudimských dožínek. 2. září je také Nymburské posvícení s jarmarkem, o týden později Krajské vinobraní a dožínky na zámku Kačina u Kutné Hory a od 15. do 17. září na Mělnické vinobraní. 23. září se budou konat také Dožínky na vrchu Koledník u Tetína.

Ale vydat se můžete také na některou z populárních městských slavností. Už 26. srpna se budou konat Městské slavnosti na zámku Králův Dvůr v okrese Berou. Rovněž 2. září se konají populární Slavnosti královny Elišky v Hradci Králové a od 8. do 10. září probíhají Dny města Kladna 2023.

Akce zdarma

Mnoho akcí je zdarma, což určitě uvítají třeba rodiny s dětmi, pro které se společná návštěva kina pomalu stává nedostupným luxusem. Zadarmo se podíváte na výše zmíněné slavnosti v Králově Dvoře a Kladně i další akce. Podívejte se do detailu jednotlivých akcí na webu. Najdete tam nejen podrobnosti k programu, ale také dopravní informace, mapky a kontakty na pořadatele.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.