Nejlepší redukční jídelníček vám připraví výživový odborník. Bez jeho pomoci budete hubnout jen obtížně!

28.11.2022

Máte nadváhu nebo jste už dokonce obézní a chtěli byste si sestavit redukční jídelníček, který by vám pomohl citelně zhubnout? Pak byste si měli uvědomit, že nemáte-li adekvátní vědomosti týkající se dietního stravování, nemusí se vám to podařit. Jídelníček, který pracuje pouze s omezením celkového množství přijímané potravy, případně s tím, že jsou z něj vynechány některé druhy vysoce kalorických pokrmů, zkrátka ještě k úspěchu vést nemusí. A obvykle také nevede! Aby byla vaše snaha o redukci nadváhy úspěšná, měli byste disponovat potřebnými znalostmi. Nemáte je? Pak zahoďte případný ostych a obraťte se na nějakého odborníka, který se správné výživě nebo rovnou dietní stravě věnuje na profesionální úrovni.

Rádi byste se definitivně zbavili přebytečných kil? Chcete se zase cítit lépe a podle toho také vypadat? Ve spolupráci s nutričním odborníkem se vám váš sen bezpochyby splní. A nemusí to ani dlouho trvat. Nevěříte?

Aby redukční jídelníček fungoval

Není pochyb o tom, že aby váš redukční jídelníček fungoval a váha šla rozumným způsobem dolů, musí vám ho sestavit někdo, kdo těmto věcem dobře rozumí. Nejlépe nějaký dietolog nebo třeba výživový odborník. Chcete s hubnutím začít co nejdřív, a proto máte obavy, že se vám takového člověka možná nepodaří rychle najít? Bojíte se zbytečně! Určitě to nebude nic obtížného, protože specialistů, kteří se zaměřují na boj s nadváhou, neustále přibývá. A to jednoduše proto, že lidská populace včetně té české tloustne. A to kvapem! Chcete-li konečně patřit k té štíhlejší části lidstva, vezměte hubnutí za "správný konec" a přípravu dietního jídelníčku, který vám k tomu pomůže, nechte na někom, kdo se v takových věcech vyzná!

Říkáte si, že taková dieta přece nemůže být žádná věda? Máte pocit, že byste si vyvážený jídelníček, který vám dříve či později zajistí štíhlou postavu, dovedli sestavit docela dobře sami?

Jak Češi bojují s nadváhou

Co lidé zkoušejí Muži Ženy
Redukční dieta 21 % 39 %
Úprava jídelníčku 65 % 77 %
Konzultace s lékařem 19 % 27 %
Sport 69 % 50 %

Správná dieta je "věda"

Věřte nebo ne, ale odborně sestavený jídelníček připravený nutričním specialistou je při redukci hmotnosti obvykle základním stavebním kamenem úspěchu. Správná dieta je totiž docela věda. Napadlo by vás například, že kousek čokolády k snídani vám při hubnutí může pomoci? Asi ne, že? A přitom je to docela dobře možné. Dieta však musí být především ve všech ohledech vyvážená. Měla by obsahovat jak bílkoviny, tak i tuky a sacharidy a to ve správném poměru. Navíc musí být připravena s ohledem na váš zdravotní stav. Nutriční odborník navíc vezme při sestavování redukčního jídelníčku v úvahu také váš věk, pohlaví, aktuální hmotnost a rovněž vaši výšku.

Tušíte, co je mikrobiom?

Pokud jste si snad mysleli, že si každý za svou nadváhu může sám, neměli jste tak docela pravdu. Je sice nesporným faktem, že se dlouhodobým přejídáním, konzumací nevhodné stravy a sedavým způsobem života může téměř každý člověk postupně propracovat až k obezitě, ale pravda také je, že rozhodně nejde o jediné faktory, které mají vliv na to, zda jsme tlustí, hubení nebo zda máme postavu zkrátka "tak akorát". Ve hře je rovněž genetická výbava a například také tzv. mikrobiom neboli soubor všech mikrobů, které v těle máme a které ovlivňují naše fungování a to včetně tolik důležitého trávení. A proč o tom hovoříme?

Proto, abyste si uvědomili, jak může být hubnutí složité a že každý má poněkud odlišnou výchozí pozici. Snadno se vám proto může stát, že ačkoliv snížíte příjem potravy a začnete třeba i sportovat, přebytečná kila dolů nepůjdou. Co s tím? To, co jsme zmínili hned úvodem. Obraťte se na nějakého odborníka. Zkuste lékaře nebo specialistu na výživu, který vám připraví jídelníček "šitý na míru".

Pro lepší postavu i pro zdraví

Hlavní motivací pro dosažení optimální váhy je obvykle touha po štíhlé postavě a po celkově lepším vzhledu. Je ale zároveň pravda, že stále častějším důvodem, kvůli kterému lidé upravují své stravovací návyky a zkoušejí se také více hýbat, jsou obavy o zdraví. Tento aspekt hubnutí nabývá na významu zejména s rostoucím věkem každého člověka. Nikdo si nechce obezitou zničit klouby, uhnat infarkt nebo si kvůli vysoké nadváze pořídit cukrovku. Každý, kdo to s hubnutím myslí vážně by si měl proto uvědomit, že s profesionálně sestaveným redukčním jídelníčkem jsou šance na dosažení rozumné tělesné hmotnosti nesrovnatelně větší, než když si nějakou dietu člověk "naordinuje" sám. Nevěříte? Můžete zkusit obojí a uvidíte, jaký bude výsledek!

A jaká je vaše motivace? Proč se snažíte zhubnout?

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.