Nábytek do obývacího pokoje plní praktickou i estetickou funkci

18.07.2018

Obývací pokoj je považován za centrum domácnosti. Je to místnost, ve které zpravidla hostíte své návštěvy a kde rodina tráví nejvíce času pohromadě. Není se čemu divit, že jeho zařízení věnujeme dostatek pozornosti a snažíme se svůj obývací pokoj vybavit tak, aby nám po všech směrech maximálně vyhovoval. Vybíráte-li nábytek do obývacího pokoje, pamatujte na to, že zde plní roli nejen praktickou, ale i estetickou.

Bez nábytku by místnost působila stroze

Na druhou stranu ale platí jedno známé rčení: všeho moc škodí. Navrch ještě můžeme přihodit jedno z dalších rčení, které určitě znáte: méně je někdy více. Co tím chceme říci? Nábytek do obývacího pokoje určitě patří, místnost by bez něho byla prázdná, neútulná a nezařízená. Na druhou stranu je potřeba zachovat v obýváku vzdušnost, zbytečně jej nezahltit množstvím nábytku a snažit se najít ideální kompromis.

K čemu obývací pokoj využíváte?

Obývací pokoj každému dokáže nabídnout něco svého. Někdo zde rád sleduje televizi, jiný si s chutí vychutná oblíbenou kávu, další si zahraje společenskou hru s dětmi nebo si popovídá s přáteli. Určitě tedy berte ohled na to, k čemu všemu svůj obývací pokoj využíváte a podle toho vybírejte jeho zařízení. Ať už si rádi položíte nohy na stůl, zahrajete si s dětmi deskovou hru nebo si vychutnáte kávu a k tomu něco sladkého na zub, určitě oceníte přítomnost praktického stolku. Konferenční stolky doplní sedací soupravu a nabídnou víceúčelové využití.

Obývací stěna dodá interiéru šmrnc

Nedílnou součástí obývacích pokojů bývají praktické obývací stěny, které zde zpravidla zaujímají roli dominanty a zároveň si pro sebe nárokují nejvíce místa. Obývací stěny mohou mít mnoho podob, někdo se rozhodne pro stěnu ve stylu minimalismu, jiný dá přednost členité sestavě s mnoha poličkami, skříňkami a šuplíky. Obývací stěna tak může posloužit nejen k uložení věcí - vystavit si zde můžete rodinné fotografie, výrobky vašich dětí nebo suvenýry z cest, ale zároveň se může stát útočištěm pro televizi, která nesmí v obýváku chybět.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.