Na co si dát pozor při nákupu dětského odrážedla?

25.08.2021

Odrážedla a tříkolky děti milují, neboť s nimi zažijí spoustu zábavy. Můžeme je pořídit i těm nejmenším dětem od 1 roku života. Ty začínají na stabilních odstrkovadlech, z nichž poté přejdou na odrážedla a následně přesedlají na kolo. Aby byl celý proces učení rovnováhy plynulý a bezpečný, je třeba patřičně jednotlivé „dopravní prostředky“ vybírat.

Není třeba spěchat

Některé maminky se mezi sebou předhánějí, co jejich dítko už ve svém věku zvládá. V případě odrážedla pro děti bychom jeho pořízení neměli uspěchat. Důležité je, aby váš potomek bravurně zvládal chůzi. Odrážedlo mu pak pomůže dál rozvíjet psychomotorické dovednosti, rovnováhu a odhad vzdálenosti. Naučí se zatáčet a jezdit bez opory, což je skvělou průpravou pro přechod na jízdní kolo. Při výběru odrážedla dbáme na jeho správnou velikost, aby dítě bez potíží dosáhlo na zem. Z toho důvodu se orientujeme nejen podle věku, ale hlavně výšky potomka. Velmi oceníte nastavení řídítek a sedla, díky čemuž odrážedlo roste s dítětem.

Zaměřeno na nejmenší

Jak již bylo zmíněno, dětem okolo 1 roku jsou určena odstrkovadla a tříkolky, na nichž se pohybují formou odrážení, ale přitom nemusí udržovat rovnováhu. Velmi oblíbené jsou tříkolky pro děti s tyčí, která vám umožňuje mít potomka pod kontrolou, ale zároveň mu zanechává určitou volnost pohybu. Nenásilnou formou se naučí koordinaci rukou a nohou. Jestliže váháte, pro jaký typ odrážedla se rozhodnout, zvolte odstrkovadlo 3v1. Kombinuje odrážedlo, tříkolku a kolo. Díky odnímatelným pedálům a bočním kolům bude přeměna provedena během okamžiku. Pro nejmenší děti od 6 měsíců pořiďte robustní čalouněnou tříkolku, jež rovněž poslouží jako sportovní kočárek s korbičkou. Ta se dá odejmout a místo ní umístit otočné sedátko. Pro zvídavé děti, které jízdu v kočárku příliš nemilují, to bude vítaná změna.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.