Mauricius není jen modrý

20.04.2018

S názvem ostrova Mauricius se většina lidí setká poprvé v souvislosti s jednou nejdražších známek světa – slavným Modrým Mauriciem. Ta nebyla pojmenována po úžasných tyrkysových plážích, ale byla skutečně modrá. Mauricius však není jen modrý, je to ostrov plný barev, vůní, zvuků a skvělých pohostinných lidí. Je pravým místem, kde můžete prožít dovolenou v tropickém ráji.

Trocha cestovatelských informací

Mauricius je ostrovem vulkanického původu a leží v Indickém oceánu, asi 900 km východně od ostrova Madagaskar a má rozlohu 1 865 km2. Jeho 330 km dlouhé pobřeží je kompletně obklopeno korálovým útesem. Již v 10. století ho navštěvovali arabští mořeplavci, Evropané sem přišli v 16. století. Jako první tu byli Portugalci již v roce 1505 a používali ho jako zastávku při cestách do Indie. Po nich přišli Nizozemci, Francouzi a nakonec Britové. V roce 1968 získal Mauricius samostatnost. Domluvíte se tu nejen anglicky, ale také francouzsky a také místním kreolským jazykem Morisien. Původní obyvatelé a přistěhovalci z Evropy i Asie vytvořili na ostrově pestrou směs kultur, které se vzájemně ovlivňují. Mauricius má kolem 1,3 mil. obyvatel. Hlavním městem je přístav Port Louis. Dostanete se sem letecky z Prahy či Vídně asi za 12 hodin.

Kam vyrazit na Mauriciu

Krásné pláže s bílým pískem najdete na ostrově Mauricius všude, ale je tu i mnoho dalšího, co stojí za návštěvu. Město Port Louis je plné památek na koloniální éru. Najdete zde anglikánskou i katolickou katedrálu, mešitu i muzeum Blue Penny s Modrým i Červeným Mauriciem. Nad městem je pevnost, odkud je nejlepší výhled na celé město.

Bývalým hlavním městem ostrova je Mahébourg, kde najdete mimo jiné Muzeum národní historie. Leží na jihovýchodě ostrova a v jeho blízkosti je i letiště. Pár minut lodí odsud leží ostrovIle aux Aigrettes s téměř nedotčenou přírodou a úžasnými zvířaty, například obrovskými želvami či růžovými holuby. Od Mahébourgu směrem na západ je pruh pobřeží s velmi málo hotely a je ideálním cílem pro ty, kteří touží po klidu. Naopak nejoblíbenější turistické destinace jsou Grand Baie na severu ostrova. Oblíbený je i poloostrov Le Morne na jihozápadě s 556 m vysokou horou Le Morne Brabant. Mezi další oblíbené cíle patří vodopády Tamarind, botanická zahrada Pamplemousses, vulkanická vyvřelina Chamarel, nebo přírodní rezervace La Vanille. Jako památka na britskou nadvládu jsou tu i skvěle upravená golfová hřiště s dokonalým trávníkem.

Mauricius originálně

Ostrov Mauricius může buď navštívit tradičně, nebo si ho vychutnat přesně podle svých preferencí a místo obyčejného prožít vysněný pobyt. Dovolenou na Mauriciu si můžete objednat třeba v cestovní kanceláři Dovolená snů. Její pracovníci ostrov osobně znají a dokáží poradit párům, rodinám i sólovým cestovatelům.   

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.