Mariánské Lázně jsou perlou Karlovarského kraje

13.09.2018

Co všechno lázeňské město nabízí?

Mariánské Lázně spadají do proslulého trojúhelníku západočeských lázeňských měst, do něhož se vydávají turisté ze všech koutů světa. Mariánské Lázně se chlubí přírodními krásami, léčivými prameny i historickými památkami, a tím se dosáhly obrovské popularity v evropském i světovém lázeňství.

V okolí lázeňské metropole vyvěrá více než sto minerálních pramenů, které jsou charakteristické především vysokým obsahem oxidu uhličitého a minerálních solí. Ovšem využívá se pouze polovina, tady 53 pramenů, a to především studené železnaté kyselky. Pro pitné kúry je však určeno jenom šest pramenů, a to konkrétně Křížový, Rudolfův, Lesní, Mariin, Ferdinandův, Karolínin a Ambrožův. Ještě se navíc k dalším procedurám používají prameny Alexandřin, Balbínův, Pirátův, Antonínův, Hemelika, Medvědí, Myší, Vlčí, Prelátův a Srnčí.

Jaké jsou nejoblíbenější aktivity?

Pokud se chystáte do Mariánských Lázní, nemusíte se bát nudných chvilek, protože na ně nebude vůbec prostor. Co se týká oblíbených aktivit v Mariánských Lázních a jejich okolí, zavítejte na naučnou stezku Kladska vyrazte do tamního parku, nebo se projděte po hlavní kolonádě, kde narazíte i na proslulou zpívající fontánu, která je opravdovým zážitkem.

Jaké památky byste měli navštívit?

V Mariánských Lázních není o památky nouze. Dominantou města je bezpochyby evangelický kostel. Jedná se o nádhernou stavbu v zástavbě významných hotelů, kam svou architekturou dokonale zapadá. Za zmínku stojí také římskokatolický kostel Nanebevzetí Panny Marie, anglikánský kostel či synagoga. Samozřejmostí jsou i muzea, například takové městské muzeum vám přiblíží historii samotného města.

Kde se ubytovat?

Jestliže plánujete několikadenní pobyt, zřejmě hledáte hotel v Mariánských Lázních. Doporučujeme z vlastní zkušenosti dva hotely, a to Cristal Palace (webová stránka hotelu https://cristalpalace.cz/) a San Remo (webová stránka hotelu http://www.sanremo.cz/).

Hotely vlastní dva prameny vysoce kvalitní minerální vody. V hotelu San Remo se nachází podzemní garáž, případně u objektu je k dispozici ještě parkoviště. Cristal Palace je klimatizovaný a San Remo má vlastní lesopark s okrasným jezírkem a altánem.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.