Letní dovolená v Česku? Skvělý nápad!

30.08.2022

Také necháváte dovolenou na první podzimní měsíce? Správně děláte. Minete davy a je možné, že i ceny leckde budou nižší. A kam se vydat?

"Čechy krásné, Čechy mé," zní text známé české písně. A skutečně, Čechy skutečně krásné jsou, jen o tom často ani nevíme. Mnohdy cestujeme tisíce kilometrů na jiné kontinenty, aniž bychom věděli, co se skrývá za humny. Už jen z tohoto důvodu lze letní pobyty v Čechách jen doporučit.

Proč dovolená v Čechách?

Hned z několika důvodů. V první řadě nebudete muset cestovat daleko. Nasednete do automobilu, autobusu či vlaku a nejpozději za pár hodin budete na místě. Čechy rozlohou nejsou nijak veliké.

V Česku se domluvíte

Druhým důvodem je jazyk. V Čechách se domluvíte, což jistě ocení především ti, kteří jiný jazyk neovládají. Víte, že jednou z četných stížností klientů nejmenované cestovní kanceláře je, že se v zahraničí nemluví česky? Ne, to není vtip, ale skutečná stížnost. A prý velmi častá. Rada pro jejich autory je přitom nasnadě: necestovat do zahraničí, nýbrž po Čechách.

Česká koruna

Dalším důvodem, proč upřednostnit dovolenou v Česku před tou zahraniční je koruna. K tomu, abyste si užili zasloužilý odpočinek, nepotřebujete Eura. Rádi bychom sice napsali, že je v Čechách levněji, ale nebudeme lhát. Tak tomu díky inflaci bohužel není.

Krásy Čech

A posledním, možná vůbec nejdůležitějším důvodem, proč zůstat v Česku, jsou jeho krásy. Čechy, to jsou hluboké lesy, rybníky, divoká skaliska i kouzelná historická městečka. Jen to moře nám bohužel chybí. Ale taková Vranovská přehrada nebo jezero Lipno se mu mnohdy vyrovnají.

Kam vyrazit?

Milujete hory? V tom případě pro vás bude ideální třeba dovolená v Krkonoších, Jizerských, Orlických nebo Lužických horách. Dáte si do těla i se nadýcháte čerstvého vzduchu. Upřednostňujete historická města? Vydejte se do Českého Krumlova, Telče, Kutné hory nebo Olomouce. Rádi lezete po skalách? Pak vaší cílovou stanicí mohou být Prachovské či Adršpašsko - Teplické skály.

Kde se ubytovat?

Odpověď najdete třeba na portálu hotel.cz sdružující nabídky ubytovatelů napříč republikou. Provozujících hotely, penziony, apartmány, chaty a chalupy. K dispozici je ubytování v Krkonoších, na jižní Moravě, v Plzni i Třeboni. Luxusní i pro omezené rozpočty. Při cestách po Česku rezervujte "ubytování na Hotel.cz".)

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.