Lesní park v Ustroni

21.09.2016

Pokud bydlíte na Těšínsku v blízkosti polských hranic a máte pocit, že už jste všechny možné atrakce ve vašem okolí projezdili, neomezujte se jen na Českou republiku, ale vyjeďte i za hranice. Pokud rozumíte jen trochu polsky, najdete i tam mnoho dalších možností, jak strávit volný čas. Jednou z nich je lesní park (leśny park) Niespodzianek, který se nachází v Ustroni, jen půl hodiny autem od Českého Těšína.

V lesním parku najdete výběhy s různými druhy zvířat, také můžete zhlédnout komentované lety dravců i sov a projít si pohádkovou alej (aleja bajkowa), kde loutky hrají a zpívají různé pohádky. Zvířata se dají krmit, u vchodu pro ně můžete koupit sáček kukuřice. Uvidíte zubry, jeleny, muflony, prasata, kočkovité šelmy, lamy, oslíky, kozy, bažanty, kachny, králíky či kozy. Někteří jsou za plotem, jiní chodí volně (i když někdy člověk neví, jestli to je záměr, nebo se jim podařilo utéct).

Při komentovaných letech dravců a sov a také v pohádkové aleji se hodí, když alespoň trochu vládnete polštinou. Jestliže jste vyrostli blízko hranic a nejste už teenageři, znalost nasbíraná okukováním polských večerníčků před mnoha lety by měla stačit. Ale i bez znalosti jazyka je pohled na dravce impozantní. Popisky a komentáře v češtině bohužel lesní park nenabízí.

Děti rozhodně ocení velké hřiště v areálu, kde se mohou vyřádit. Dospělí se mohou pohoupat na houpačkách uzpůsobených jejich věku i velikosti. Pro hladové se v areálu parku nachází stánky s rychlým občerstvením, pochutnáte si například na zapiekankách (rozříznutá veka s houbami a zeleninou), žurku (kyselá polévka) nebo na klasice, jako jsou hranolky či hamburgery.

Upozorňujeme, že v parku neberou české koruny ani karty a některé cesty v areálu jsou příkré a pokryté štěrkem, takže kombinace kočárku v jedné ruce a batolete v druhé může být poněkud nepříjemná.

Jestliže tedy máte volný půlden, doporučujeme lesní park jako příjemný cíl. Webové stránky parku najdete na zde.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.