Lázně Jáchymov jsou první radonové lázně na světě

14.06.2022

Lázně Jáchymov patří k tradičním českým lázním, které ale mají jeden unikát a to prvních radonových lázní na světě. Díky tomuto léčivému zdroji bude Váš pohybový aparát jako znovuzrozený. Radonová voda působí protizánětlivě, zmírňuje bolest, zlepšuje pohyblivost kloubů, prokrvení svalů a hojení ran. Stimuluje regenerační procesy ve tkáních, harmonizuje vegetativní funkce a pozitivně ovlivňuje krevní tlak. Lázně Jáchymov tak pomohou při léčbě pohybového aparátu.

Aby váš organismus stačil na léčbu zareagovat a nastartovat regenerační procesy, je potřeba absolvovat minimálně 10 koupelí. Během této doby se také stimulují žlázy s vnitřní sekrecí (včetně těch pohlavních). Po poslední koupeli však regenerace nekončí, ale naopak pokračuje dalších čtyři až šest týdnů. A jak dlouho vám načerpaná energie pomůže od bolestí? Někomu i déle než půl roku. ve většině případů také výrazně poklesne spotřeba analgetik či jiných léků.

Jsou lázně klimatické, lázně s prameny termální minerální vody, lázně slatinné, apod. Léčebné lázně Jáchymov a.s. jsou svým přírodním léčivým zdrojem naprosto jedinečné a odlišné. Léčí pomocí radonové vody, která nemá na rozdíl od jiných zdrojů účinky chemické, ale energetické.

Unikátním zdrojem tohoto přírodního bohatství je v Jáchymově dodnes funkční důl Svornost, nejstarší v Čechách, ale také v Evropě. Vznikl roku 1518 a na jeho dvanáctém patře, v hloubce 500 m pod zemí, se nalézají prameny radonové vody pojmenované např. po akademiku Běhounkovi nebo Marii Curii – Skłodowské.

Léčivá jáchymovská radonová voda je stará tisíce let. Nikde jinde v evropských lázních nenajdete vyšší koncentraci radonu v přírodní minerální vodě. Ulevuje od bolestí pohybového aparátu, pomáhá při léčbě nervových nemocí. Jedinečnost jáchymovských lázní tkví v mimořádných léčivých vlastnostech radonové vody v kombinaci se špičkovou rehabilitací. Přesvědčte se sami o léčebných účincích unikátních radonových koupelí. Vyberte si z naší široké nabídky tradičních léčebných pobytů.

Hotel Radium Palace nabízí nejvyšší komfort pro relaxační a wellness pobyty i aktivní dovolenou. Vychutnejte si luxus a po aktivním dni stráveném na horách načerpejte novou energii v lázních. Jáchymovské lázně jsou skvělým místem také pro rodiny s dětmi. Rodiče zregenerují tělo a mysl a děti si užijí bazény a hory.

Město Jáchymov

Historické město Jáchymov, spojené s hornictvím, těžbou stříbra i americkým dolarem leží v údolí pod nejvyšší horou Krušných hor Klínovcem. Objekty jeho lázeňské čtvrti, ve kterých nachází zdraví a úlevu od bolesti každý rok deseti-tisíce pacientů z celého světa, Vám mohou poskytnout také ideální zázemí pro sportovní aktivity na horách i pro objevování hornických památek zapsaných na Seznamu světového dědictví UNESCO.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.