Ketodieta se dá dodržovat i na cestách

11.10.2021

Chodíte často po venku, víkendy se snažíte trávit v přírodě a máte pocit, že žádná dieta s tím nejde dost dobře dohromady? Konec výmluvám. Ketodieta se dá dodržovat i na cestách. Stačí si jídlo připravit předem, nebo si ho přímo na místě připravit.

Drastickým dietám už snad odzvonilo, lidé chápou, že hubnout je třeba s rozmyslem, pomalu a udržitelně. I proto je jedním z rozmáhajících se trendů ketodieta.

Dieta založená na příjmu proteinů

V keto dietě přijímáte méně tuků a cukrů, zato více proteinů. Tělo se díky tomu dostává do stavu tzv. ketózy, při níž si bere energii z tuků, a vy hubnete. Díky tomu, že proteinové pokrmy výborně zasytí, nehladovíte. Hubnete bezpečně, přirozeně a nehrozí jo-jo efekt.

Pustit se do ní můžete i na vlastní pěst, na internetu najdete celou řadu informací a konkrétních receptů. V začátcích je však vhodnější, když si necháte sestavit jídelníček od odborníků. Úplně nejlepší variantou je přímo krabičková dieta neboli objednání si již hotových jídel. Budete hubnout bez práce, bez nutnosti nakupovat a vařit.

Keto dieta při výletech do přírody

Jaké pokrmy keto dieta obsahuje? Například omelety, chleba, polévky, těstoviny, pudink či sladké tyčinky. Co byste řekli na kuřecí polévku s kari, omeletu s lososem, semínkový toust, proteinové pusinky, těstoviny carbonara, kuřecí salát či čoko double tyčinku? Nebudete trpět, i jídelníček v dietě může být pestrý a chutný.

Velká spousta z těchto jídel se dá vzít s sebou na cestu. Třeba proteinovou polévku si připravíte ráno do termosky a sníte, až budete čas na oběd. Řadu jídel jde také připravit pouhým zalitím horkou vodou, kterou si ohřejete večer před stanem na plynovém vařiči. Nejde přitom o žádné instantní produkty plné umělých složek, nýbrž o kvalitní pokrmy vyráběné nejčastěji ve Francii, Španělsku a Itálii. Pochutnáte si.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.